Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Božinović: Stožer nije mjesto s kojeg se šalju političke poruke

Ministar je istaknuo da politizaciju sigurno potiče netko kojem ona odgovara nakon dva mjeseca uspješnog rada stožera

- Oglas -

Nacionalni stožer civilne zaštite nije mjesto s kojeg se šalju političke poruke, izjavio je u ponedjeljak potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj stožera Davor Božinović.

”Politizacija može doći samo kroz pitanja. Politizaciju sigurno potiče netko kojem ona odgovara nakon dva mjeseca uspješnog rada stožera”, rekao je Božinović na redovnoj konferenciji za novinare na pitanje politizira li se rad stožera.

”Već dva mjeseca komuniciramo situaciju s virusom koji je zahvatio cijeli svijet. Dajemo vrlo precizne informacije o tome kako se ponašati i organizirati život. Donosimo mjere u cilju ispunjavanja prvog zahtjeva, a to je zaštita zdravlja i života”, kazao je.

- Oglas -

Sada smo u fazi popuštanja u kojoj stožer ima još delikatniju ulogu u smislu praćenja efekata popuštanja mjera na zdravstvenu situaciju. Te mjere su tek počele i naravno da ćemo iz dana u dan pratiti kako se situacija razvija, s ciljem da se više ne vratimo u restriktivna rješenja koja smo imali i da možemo ići u smjeru normalizacije života”, dodao je.

Govoreći o prvom danu relaksiranja epidemioloških mjera, Božinović je istaknuo da inspekcije diljem zemlje obilaze objekte koji su otvoreni, a dosad nisu uočene nepravilnosti. Utvrđene nepravilnosti rješavaju se u dogovoru s odgovornima, poručio je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti