Subota, 22. lipnja 2024.

Brojni mještani sudjelovali u Zelenoj čistki na području općine Legrad

Za sudionike akcije organiziran je zajednički ručak kojeg su pripremili lovci iz lovačke udruge Kuna, a desert su se pobrinule članice udruge žena

- Oglas -

U organizaciji Općine Legrad, Ekološke udruge Legrad, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Koprivničko-križevačke županije te lovačke udruge Kuna protekle je subote na području općine održana akcija Zelena čistka.

Akciji koja se održava povodom Dana planeta Zemlje (22. travnja) pridružili su se djelatnici komunalnog poduzeća Lekom, djelatnici Općine Legrad, članovi udruga te mještani Legrada, Malog i Velikog Otoka, Zablatja, Kutnjaka i Antolovca.

“Čistile su se lokacije odbačenog smeća uz prometnice, u šumama i livadama, a ukupno je prikupljeno više od 15 kubika otpada. Dio otpada je razvrstan i poslan u reciklažno dvorište, dok je ostatak preuzeo koprivnički Komunalac”, poručili su iz Općine Legrad.

- Oglas -

Za sudionike akcije organiziran je zajednički ručak kojeg su pripremili lovci iz lovačke udruge Kuna, a desert su se pobrinule članice udruge žena.

Podsjetimo, Zelena čistka je dio globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

Slike možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti