Četvrtak, 8. lipnja 2023.

VIDEO Brončane Kraljice šoka vratile su se u Hrvatsku: ‘Ovo je neopisivo, predivno, ispisali smo povijest’

Zagrebačka zračna luka "Franjo Tuđman" već dugo nije vidjela toliko novinara i kamera kao na njihovom dočeku. Ali i pljeska koji se prolomio kada su se ukazale pred navijačima, novinarima, obiteljima…

Sretne, nasmijane i vesele letom iz danskog Kopenhagena vratile su se hrvatske rukometašice s Europskog prvenstva. S broncom oko vrata i ponosom većim od planete.

Zagrebačka zračna luka “Franjo Tuđman” već dugo nije vidjela toliko novinara i kamera kao na njihovom dočeku. Ali i pljeska koji se prolomio kada su se ukazale pred navijačima, novinarima, obiteljima…

U prelijepoj atmosferi, opuštene, razdragane pozdravile su sve prisutne i zahvalile na porukama i podršci svih ovih dana. Posebno emotivan trenutak bio je pojavljivanje Ivane Kapitanović koju je medijski tim Hrvatskog rukometnog saveza doveo kao iznenađenje. Bilo je i suza, a Ivana je ipak na kraju dobila brončanu medalju za uspomenu.

Hrvatske rukometašice osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu
Doček hrvatskih rukometašica u Zagrebu // Foto: Screenshot Youtube

Nakon gotovo sat i pol odgovaranja na brojna novinarska pitanja, kompletna reprezentacija i stožer posjetili su Sveučilišnu i nacionalnu biblioteku gdje su ih primili hrvatski predsjednik Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, premijer Andrej Plenković, ministar financija Zdravko Marić i ministrica Turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Tom prigodom oni su zahvalili rukometašicama na sjajnim predstavama u Danskoj, ali i fantastičnoj promociji Hrvatske. Najviši dužnosnici Hrvatske obećali su da će i dalje pomagati hrvatski sport, a posebno rukomet koji je postao jedan od zaštitnih znakova naše države.

Vidno umorne, nakon svega, dio njih otišao je svojim kućama i obiteljima, a dio se još jedanput stavio na raspolaganje brojnim medijima, posebno televizijskim kućama.

Svoje dojmove nakon dolaska u domovinu podijelile su i kapetanica Katarina Ježić i dobri duh reprezentacije Ćamila Mičijević.

– Hvala svima koji su došli, hvala svima koji su navijali za nas, hvala svima koji su na bilo koji način bili uz nas! Ovo je neopisivo, predivno, ne može se objasniti riječima, ispisali smo povijest. Ovaj tim ima nevjerojatan duh, uspjele smo i vjerojatno nitko od nas još nije ni svjestan što znači ispisati povijest hrvatskog ženskog rukometa. Hvala vam od srca – presretna je Katarina.

Ćamila Mičijević ponovno je bila raspoložena i u svom stilu je ponovno oduševila okupljene.

– Sada već imam tremu, iznenadili ste nas što ste došli u ovako velikom broju i hvala vam na tome. Želim vam se zahvaliti od sveg srca u ime svih nas što ste bili uz sve nas. Nadam se da smo vas razveselile, sretne smo, ponosne, hvala vam puno i volimo vas – poručila je Ćamila.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti