Subota, 24. rujna 2022.

Čakovečki vanjski bazeni bit će spremni za sljedeću sezonu kupanja

Dobra vijest za kupače je i da cijena korištenja vanjskog bazena neće mijenjati cijene ulaznica, točnije s jednom kupljenom ulaznicom posjetitelji će moći koristiti i unutarnje i vanjske bazene

Preporučujemo

U punom su jeku radovi na izgradnji vanjskih bazena u Čakovcu, u sklopu postojećih Gradskih bazena ‘Marija Ružić’ u zoni Sportsko rekreacijskog centra Mladost, izvijestio je Grad Čakovec.

Dugo očekivani novi sadržaji za Međimurje i Međimurce napokon se naziru uz vanjski otvoreni bazen s tri plivačke trake u duljini od 50 m, bazen za bebe, dječje igralište, sportske terene i zelene površine za kampiranje.

Kako bi provjerila u kojoj je fazi projekt i kako napreduju radovi, teren je obišla gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini s direktorom GP „Ekom“ Čakovec Miodragom Novoselom te nadzornim inženjerom Rokom Magdalenićem.

Radovi idu prema ugovorenom tijeku i većina je odrađena. Trenutno se formiraju zelena sunčališta, uređuje okoliš ulaznog kompleksa, priprema pristupna cesta, postavlja se ograda kompleksa vanjskih bazena, a u tijeku su i radovi u strojarnici, elekto radovi slabe i jake struje, spajanje i testiranje komponenti bazenske tehnike, klorne stanice i upravljačkih ormara te automatike. Nastavljeni su radovi na oblaganju rekreacijskog i plivačkog bazena keramičkim pločicama kao i uređenje sunčališta uz same bazene, na montaži sanitarne opreme, kabina, razne opreme garderoba i ureda te rasvjete bazena.

– Ono što je našim građanima najvažnije je da će, prema trenutnom stanju odrađenog, vanjski bazeni svakako biti u funkciji za slijedeću sezonu kupanja. Otvorenje planiramo oko obilježavanja Dana Grada (29. svibnja) i bez obzira na sva iznenađenja koja nam je ovaj projekt donio, vjerujem da će sljedećeg ljeta Čakovec biti destinacija koju će mnogi posjetiti upravo zbog novih vanjskih bazena, a naši sugrađani jedva dočekati nakon više od 20 godina ponovo kupanje na otvorenom u svom gradu, no ovog puta u grijanim bazenima – rekla je pritom Cividini koja je naslijedila projekt, a s njime i kreditno zaduženje.

Dobra vijest za kupače je i da cijena korištenja vanjskog bazena neće mijenjati cijene ulaznica, točnije s jednom kupljenom ulaznicom posjetitelji će moći koristiti i unutarnje i vanjske bazene.

Gradonačelnica je podsjetila kako će prostor vanjskih bazena činiti četiri osnovne funkcionalne zone: “javna” zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom. U zgradi vanjskog ulaza bit će smješteni prostori blagajne, kabina za presvlačenje s garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći.

Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje i zonu za “boravak u vodi”, međusobno povezan kanalom, preko kojeg prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, očekuje nas hidromasažna zona, s ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.

Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Izgrađene su i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

”Uz nove bazene i sve već postojeće sadržaje na kompleksu SRC Mladost, bez sumnje je ovaj dio Hrvatske u samom vrhu ponude sportsko-rekreativnih sadržaja na jednom mjestu, a kako je potvrdila gradonačelnica još ima planova za širenje zone, kako bi se prilagodila još većem broju korisnika, sportova i klubova”, ističu u Gradu Čakovcu.

- Advertisement -

Najnovije objave