Srijeda, 21. veljače 2024.

Članovi đurđevačke Udruge Mali princ raznim aktivnostima sudjelovali u Tjednu cjeloživotnog učenja

Udruga Mali princ se priključila kampanji kako bi pokazala da i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama mogu i trebaju učiti kroz cijeli život

- Oglas -

Đurđevačka Udruga Mali princ i ove je godine svojim aktivnostima sudjelovala u Tjednu cjeloživotnog učenja.

Riječ je nacionalnoj kampanji koja se ove godine odvija od 26. rujna do 2. listopada s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica kao regionalnim koordinatorom.

Cilj kampanje je podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja – učenje ne treba shvatiti kao nešto formalno, ograničeno isključivo na odgojno-obrazovne institucije te se ne odnosi samo na mlađu životnu dob.

- Oglas -
Članovi Udruge Mali princ
Članovi Udruge Mali princ // Foto: Udruga Mali princ

Udruga Mali princ se priključila kampanji kako bi pokazala da i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama mogu i trebaju učiti kroz cijeli život.

U ponedjeljak je Tjedan cjeloživotnog učenja u udruzi krenuo u pjesničkom duhu.

Radionicom znakovitog naziva Stih po stih, članovi udruge su s magistrom kroatologije Anjom Senjan sastavili pjesmu inspiriranu jeseni. Iz jesenske vreće su vadili plodove koje su zatim uvrstili u pjesmu Jesen i ja.

Iznimno veseo za članove udruge bio je utorak. Naime, posjetili su svoj omiljeni radio – Podravski radio gdje su se upoznali s načinom funkcioniranja radija kao medija, okušali se pred mikrofonom i u eteru te dobili odgovore na sva svoja pitanja.

Članovi Udruge Mali princ
Članovi Udruge Mali princ // Foto: Udruga Mali princ

Radionicom Anatomija ljudskog tijela u srijedu su se pobliže upoznali i shvatili konstrukciju ljudskoga tijela uz pomoć fizioterapeutkinje Mateje Marić, a uslijedila je i tjelovježba u dobrom raspoloženju.

- Oglas -

U četvrtak je članove posjetila umirovljena nastavnica Nada Kožar koja im je radionicom Kemijske čarolije prikazala sve čari kemije. Aktivno sudjelujući u pokusima, upoznali se s temeljnim postulatima kemije i zaključili kako je kemija sastavni dio svakodnevnoga života.

Petak je bio rezerviran za njegovanje podravske tradicije pa su tako članovi udruge s Anjom Vujčić uvježbali pjevanje i plesanje tradicionalne pjesme Igra kolo.

“Osim što je ovo bio tjedan učenja za članove udruge, bio je i tjedan stjecanja novih iskustava, obnavljanja starih poznanstava što je svakako u duhu cjeloživotnog učenja”, istaknuli su Udruge Mali princ.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti