Subota, 18. svibnja 2024.

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce educirali se o važnost praćenja šećera u krvi

Doktor Duje Braovac objasnio je prisutnima važnosti samokontrole i dobre regulacije šećerne bolesti u poboljšanju kvalitete života, kao i u sprječavanju kasnijih komplikacija bolesti

- Oglas -

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce u srijedu proteklog su tjedna sudjelovali na edukaciji u Koprivnici pod nazivom Važnost praćenja šećera u krvi.

Bila je to posljednja edukacija u sklopu projekta Slatko srce, a na trosatnom predavanju bila su prisutna 22 člana kluba.

Predavanje o važnosti praćenja šećera u krvi
Predavanje o važnosti praćenja šećera u krvi // Foto: GDCK Koprivnica

Okupljenima se uvodno obratio voditelj kluba Miroslav Kanisek koji se zahvalio članovima na sudjelovanju u svim aktivnostima u sklopu projekta, a predavanje je održao doktor Duje Braovac.

- Oglas -

Doktor Braovac objasnio je prisutnima važnosti samokontrole i dobre regulacije šećerne bolesti u poboljšanju kvalitete života, kao i u sprječavanju kasnijih komplikacija bolesti.

Također, istaknuo je najčešće greške vezane za vrijeme i mjesto primjene inzulina te količinu inzulina prilagođenu količini unesenih ugljikohidrata, a s kojima se susreće u praksi.

Predavanje o važnosti praćenja šećera u krvi
Predavanje o važnosti praćenja šećera u krvi // Foto: GDCK Koprivnica

Podsjetimo, Klub dijabetičara Slatko srce okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Za projekt Slatko srce klub je dobio od Zaklade Hrvatska za djecu gotovo 100.000 kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti