Nedjelja, 25. veljače 2024.

Premijer Plenković najavio neradne nedjelje: ‘Neće dobiti otkaz oni koji ne žele raditi nedjeljom’

U sklopu Zakona o trgovini kojeg je predstavio ministar gospodarstva Davor Filipović, premijer je rekao da je i neradna nedjelja u sklopu njega

- Oglas -

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu s Uskokovim okrivljenikom koji je s njima u dealu.

“Ako djeluje nezakonito, a to kaže odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, onda zašto bi se mi odazivali i davali legitimitet političkom igrokazu oporbe. Oporba koja radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom (Draganom Kovačevićem) koji je s njima u dealu”, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a zamoljen da komentira stav oporbe da nedolaženjem na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća pokazuje da ne poštuje saborske institucije jer Vlada odgovara Saboru.

Smatra i da je Uskokov optuženik Dragan Kovačević krenuo u manevar političkog napadanja njega kao premijera pa očekuje da mu odgovara i daje na važnosti.

- Oglas -

“On je investirao u svoju budućnost, to je na djelu. Pripremili su se i pravno, politički i komunikacijski”, kazao je.

O pregovorima sa sindikatima: Vjerujem da ćemo iznaći rješenje koje će biti prihvatljivo i proračunski održivo

Na novinarski upit, predsjednik HDZ-a je istaknuo da neće biti nestašice goriva. Bitnim drži da cijenu goriva zadrže da je takva da je priuštiva građanima. No, upozorio je, nije dobro imamo tako velik rast cijena naftnih derivata na mediteranskom tržištu, koji se onda reflektira i na dizanje cijena benzina i dizela.

Govoreći o zdravstvenoj reformi, čiji je koncept na sjednici Predsjedništva iznio ministar zdravstva Vili Beroš, Plenković je rekao kako je njezin cilj staviti pacijenta u fokus te staviti fokus na prevenciju, primarnu zdravstvenu zaštitu, reorganizaciju bolničkog sustava, na kvalitetu i smanjenje troškova.

Neće dobiti otkaz oni koji ne žele raditi nedjeljom

- Oglas -

Također, prijedlogom Zakona o trgovini, kojeg je predstavio ministar gospodarstva Davor Filipović, premijer je rekao da je i neradna nedjelja u sklopu tog zakona.

“Naravno, pa to je cijeli biti zakona”, rekao je odgovarajući na novinarski upit.

Naglasio je kako je cilj zakona da se nađe dobar balans između rada i obiteljskog života. Pojasnio je da bi se, po prijedlogu zakona, moglo raditi 16 nedjelja, od njih 52, uz iznimke za one službe koje uobičajeno rade nedjeljom.

Tako će i svi oni koji rade nedjeljom biti adekvatno nagrađeni, a oni koji rade u nekoj tvrtki koja, između ostalog, radi nedjeljom, a oni ne žele raditi – ne smiju zbog toga dobiti otkaz.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti