Četvrtak, 6. listopada 2022.

CULTURE SHOCK FESTIVAL Koncertni spektakl u Križevce dovodi Matiju Dedića

Culture Shock Festival već 18. godinu organizira udruga P.O.I.N.T. kao spoj obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulture i društvenih događanja uz kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače

Preporučujemo

Nakon dobro posjećenih prvih pet evenata 18. Culture Shock Festivala u Križevcima, s valja najaviti najatraktivniji događaj festivala – koncert Matije Dedića.

Deset godina nakon nastupa Arsena Dedića na 8. Culture Shock Festivalu, njegov sin Matija Dedić izvodi album “Matija svira Arsena”.

Matija je odabrao 12 pjesama svog oca i stvorio antologijski album koji nakon sedam godina još uvijek nije izgubio na svježini.

Prije nešto više od šest godina osvojio je šest Porina s tim albumom, a glazbeni kritičar Zlatko Gall ocijenio je:

“Takvu je posvetu ćaći mogao napraviti samo sin. Ne samo zbog emocija koje su utkane u svaku odsviranu notu ovog intimističkog klavirskog zapisa, već i zbog istog genskog materijala. Ili, najjednostavnije rečeno, talenta koji su podijelili Dedići senior i junior”.

Koncert je dosad hvalila i publika i kritika, a križevačka publika ima ga priliku poslušati u petak, 30. rujna, u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma s početkom u 20 sati.

Ulaznice se mogu kupiti u Križevcima u poslovnici Mail Boxes Etc. u Ulici bana Josipa Jelačića 1 i online putem Entrija po cijeni od 30 i 40 kuna.

Link za kupovinu online ulaznica nalazi se OVDJE.

Culture Shock Festival već 18. godinu organizira udruga P.O.I.N.T. kao spoj obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulture i društvenih događanja uz kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače.

Partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

- Advertisement -

Najnovije objave