Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Čuvanje tradicije i kulturne baštine: članovi KUD-a Delovi svoje umijeće pokazali na Noći folklora u Novom Selu

Uz folklornu i tamburašku grupu KUD-a Delovi, sudjelovali su i KUD Zvonko Galović - Nona Tompojevci, KUD-a Šandrovac iz Bjelovarsko–bilogorske županije te Silvije Strahimir Kranjčević, kulturno-umjetničko društvo vojvođanskih Hrvata iz Berega

- Oglas -

Protekle je subote u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Ljeskovac iz Vinkovaca u Domu kulture u Novom Selu održana 11. Noć folklora, a svoje su umijeće pokazali i članovi KUD-a Delovi.

Folkloraši i tamburaši KUD-a Delovi
Foto: KUD Delovi

Program je otvorio dogradonačelnik Vinkovaca Josip Romić.

“Folklor ne čine samo pjesma, ples i veselje, već i priča o našim precima koji su živjeli i pričali priču o nekim drugim vremenima. Ovakve me manifestacije vesele jer tako čuvamo svoju tradiciju i bogatu kulturnu baštinu”, istaknuo je Josip Romić.

- Oglas -
Folkloraši i tamburaši KUD-a Delovi
Foto: KUD Delovi

Uz folklornu i tamburašku grupu KUD-a Delovi, sudjelovali su i KUD Zvonko Galović – Nona Tompojevci, KUD-a Šandrovac iz Bjelovarsko–bilogorske županije te Silvije Strahimir Kranjčević, kulturno-umjetničko društvo vojvođanskih Hrvata iz Berega.

Prilikom ovog gostovanja, tamburaši iz Delova posjetili su posljednje počivalište maestra Hrvoja Majića, primaša nekadašnjih Zlatnih dukata (danas Najbolji hrvatski tamburaši) te mu odali počast i zapalili svijeću u znak dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje.

Tamburaši KUD-a Delovi
Foto: KUD Delovi
Folkloraši i Tamburaši KUD-a Delovi
Foto: KUD Delovi
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti