Četvrtak, 18. travnja 2024.

Dan narcisa u Varaždinskoj županiji: Žene, odazovite se na preventivne preglede!

Akcija je kao i svih prijašnjih godina zdravstvenog i humanitarnog karaktera, a u cilju osvješćivanja svih žena o raku dojke i potrebi preventivnih pregleda

- Oglas -

Udruga žena Mammae klub Varaždin u subotu je organizirala Dan narcisa, javnozdravstvenu akciju čiji je cilj osvijestiti javnost o karcinomu dojke koji je moguće izliječiti ako je na vrijeme otkriven.

Članice udruge su s volonterkama iz Medicinske škole Varaždin te djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije građanima dijelile narcise na Franjevačkom trgu i drugim lokacijama u Varaždinu i Lepoglavi.

Dan narcisa u Varaždinskoj županiji
Foto: Varaždinska županija

“Akcija je kao i svih prijašnjih godina zdravstvenog i humanitarnog karaktera, a u cilju osvješćivanja svih žena o raku dojke i potrebi preventivnih pregleda. Naši sugrađani odazvali su se i ovaj put donacijama za narcise. Zahvaljujem im na podršci koju nam pružaju svih ovih godina i poručujem da im jako vjerujemo, kao što i oni vjeruju nama. Znaju da je svaki njihov donirani novčić otišao za ostvarenje cilja kojeg smo obećali. Od prve organizirane akcije do danas njihovim smo donacijama kupili ili sudjelovali u kupnji aparata za limfnu drenažu, tri mobilna mamografa, novog mamografskog aparata za našu Opću bolnicu Varaždin i drugih uređaja, a ove godine je doniran uređaj za vakuumsku biopsiju dojki Klinici za tumore KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu. Još jednom hvala za svaki donirani novčić”, rekla je predsjednica Mammae kluba Varaždin Marija Hrašćanec.

- Oglas -

Također, zahvalila je na podršci Zavodu za javno zdravstvo, Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu, kao i volonterkama iz Medicinske škole Varaždin.

Dan narcisa u Varaždinskoj županiji
Foto: Varaždinska županija

Podršku akciji dala je i zamjenica župana Silvija Zagorec s pročelnicom upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić.

“Maligne bolesti izravno utječu na život pojedinca i njegove obitelj. Zato dajemo punu podršku hvalevrijednoj akciji članica Mammae kluba Varaždin koje neumorno pozivaju žene da vode brigu o svojem zdravlju te im skreću pažnju na važnost preventivnih pregleda. Ova akcija je vrijedna i zato što naši sugrađani u neposrednom kontaktu sa stručnjacima i ženama koje su pobijedile rak mogu dobiti informacije koje ih zanimaju”, istaknula je Silvija Zagorec.

Rak dojke je najčešće sijelo raka kod žena u Hrvatskoj pa tako i u Varaždinskoj županiji u kojoj je od te bolesti, prema posljednjih dostupnim podacima, oboljelo 95 žena, a njih 28 je umrlo, izvijestila je Irena Stipešević-Rakamarić iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, županijska koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti