Srijeda, 28. veljače 2024.

Darko Jambreković predsjednik NK Radnika Križevci i u naredne četiri godine: ‘Ovo je povijesna sjednica skupštine’

Skupština je zaključila kako generalno mogu svi biti zadovoljni trenutačnim stanjem u klubu, ali uvijek treba i u sportskom i u infrastrukturnom dijelu težiti više. Kao glavni izazov pred novim vodstvom postavljeno je rješavanje problema s terenom s umjetnom travom

- Oglas -

Redovna izborna sjednica skupštine Nogometnog kluba Radnik Križevci održana je u srijedu u prostorima kluba na križevačkom gradskom stadionu.

Skupština je odlučila da će klub i u naredne četiri godine voditi dosadašnji predsjednik Darko Jambreković, koji se zahvalio na dosadašnjoj, iznimno korektnoj i plodonosnoj suradnji te pozvao sve da i dalje nastave podupirati rad kluba, svatko u skladu sa svojim mogućnostima.

– Ovo je povijesna sjednica skupštine. Evo nalazimo se u prostoru rekonstruiranog Gradskog stadiona i našega kluba i ovo je najveći pothvat koji je za križevački nogomet napravljen u zadnjih 40 godina. Stoga velike zahvale upućujem Gradu Križevcima, koji je prepoznao nužnost ovakvog pothvata. Hvala i svim ljudima iz kluba i oko njega, koji su gurali ovu inicijativu. To su sve redom entuzijasti, volonteri, koji ovome klubu daju svoje financije i stalno traže načine kako da daju i više, ali to su ljudi koji poklanjaju ovome klubu i svoje slobodno vrijeme. Rezultat našeg rada je vidljivi. Situacija je stabilna, financije su u redu i krećemo prema novim izazovima u narednom razdoblju – poručio je Jambreković.

- Oglas -

Za dopredsjednik kluba ponovo su izabrani Vitomir Mijić i Branislav Pengov.

Tajnik će i dalje biti Dejan Pernjak, a formiran je i novi sastav izvršnog odbora, koji je povećan te broji 15 članova. Tako uz predsjednika i dopredsjednike, izvršni odbor čine i Damir Buganj, Denis Bužić, Antonio Hatadi, Neven Hatadi, Mario Jelušić, Matija Hermanović, Dražen Kemenović, Dejan Kraljić, Velimir Matoić, Jerko Mišura, Robin Šatvar i Ivan Vuković.

Imenovan je i novi-stari sastav nadzornog odbora, kojega će i dalje činiti Josip Trbus kao predsjednik te Radovan Stjepanović Grga i Slavko Renjak kao članovi.

Skupština je zaključila kako generalno mogu svi biti zadovoljni trenutačnim stanjem u klubu, ali uvijek treba i u sportskom i u infrastrukturnom dijelu težiti više. Kao glavni izazov pred novim vodstvom postavljeno je rješavanje problema s terenom s umjetnom travom.

Dobar dio koraka je učinjen, a nedostaje rješavanje nekih imovinsko-pravnih odnosa. No, ono što svakako veseli je to da je izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza uvrstio Križevce kao grad gdje bi trebali u narednoj, 2023. godini izgraditi teren s umjetnom travom, koji će zadovoljiti i FIFA kriterije. U tu svrhu savez je predvidio gotovo 2 milijuna kuna, dok bi Grad trebao riješiti podlogu.

- Oglas -

Kao gosti, skupštini su nazočili Jelena Velić, direktorica Križevačkog poduzetničkog centra, Tihomir Smuđ, predsjednik NK Tomislav Radnik Sveti Ivan Žabno, te Stjepan Peršin, nekadašnji klupski predsjednik te predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti