Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Davor Božinović otkrio tko ga šiša i hoće li se otvoriti frizerski saloni

Držanje fizičke distance je najvažnije jer su bliski kontakti najveća opasnost i to svi moraju ozbiljno shvatit

“Mjere se produžuju, vjerojatno će doći do nekih modifikacija, ali o tome tek trebamo dovršiti razgovore. Mjere od 19. ožujka kojima je zaustavljen rad i zbog kojih je mnogo toga zatvoreno na razmatranju su u ministarstvima. Pojedini su  ministri ukazali na određene aktivnosti, u prvom redu kada se govori o gospodarstvu”, rekao je Davor Božinović za N1 televiziju.

U dogovoru sa županijskim stožerima treba dogovoriti putovanja s e-propusnicama te kako ih ne koristiti na razini županije.

Što se tiče modifikacije mjera, Božinović je pojasnio kako se misli da su u fazi da se mjere mogu produžavati na 15 dana, no ovisno o situaciji mjere će se moći produžiti za 7 ili 15 dana. Zabrana ulaska u Hrvatsku je mjera koja ostaje 30 dana jer je ta odluka na razinu Europske unije te mjera o kamionskom prijevozu, ali bez konvoja.

“Držanje fizičke distance je najvažnije jer su bliski kontakti najveća opasnost i to svi moraju ozbiljno shvatit”, rekao je Božinović.

Ministar se dotaknuo otvaranja frizerskih salona te kaže kako su epidemiološki zakoni najvažniji jer teško je održati fizičku distancu u takvim djelatnostima, u ovom slučaju frizerskim salonima, ali razumljiva je potreba salona. Također je komentirao svoju frizuru.

“Kada su rekli da ne vjeruju ne znam je li to kompliment za moju suprugu”, komentirao je ministar i potvrdio da ga šiša supruga.

Epidemiološka situacija se nije pogoršala nakon otvaranja tržnica i produljenja rada trgovina. Ovakvoj situaciji pogodovalo je i što su vjernici poštovali odluke Stožera neodržavanja misa.

Božinović smatra da se najbitniji cilj, naopterećivanje zdravstvenog sustava i zaštita života ispunjava.

 

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti