Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Djeca u đurđevačkom muzeju učila o rijeci Dravi, šumama i livadama podravskog zavičaja

Kroz fotografije koje je Robert Rodman snimio otkrivajući ljepote Podravine, djeca su se upoznala s biljkama i životinjama koje žive u podravskom kraju

Preporučujemo

Program ljeta u đurđevačkom muzeju nastavio se u četvrtak, 6. kolovoza na radionici Moj zavičaj: šume, livade i Drava koju je pripremio i uz pomoć muzejskog osoblja vodio Robert Rodman.

Kroz fotografije koje je Robert Rodman snimio otkrivajući ljepote Podravine, djeca su se upoznala s biljkama i životinjama koje žive u podravskom kraju i podsjetila se što je to zavičaj.

Nakon zanimljivog predavanja o podravskom zavičaju i prisjećanja vlastitih doživljaja prilikom boravka na Dravi i u šumama, djeca su bojicama crtala razne motive cvijeća i životinja. Bilo je tu i korištenja kolaž papira pa su tako nastala vrlo zanimljiva djela.

Ljeto u đurđevačkom muzeju

Radionicu je posjetila i novinarka Ivana s Podravskog radija kojom prilikom su djeca dala intervju o dojmovima s druženja u muzeju što će se moći čuti u emisiji Neki novi klinici koja će se na Podravskom radiju emitirati u nedjelju, 9. kolovoza u 18 sati.

Iduća radionica je na rasporedu u srijedu, 12. kolovoza kada će djeca naučiti izrađivati mozaike od prirodnih materijala.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti