Petak, 24. rujna 2021.

Đurđevac osigurao radne bilježnice i radne materijale za osnovnoškolce, a srednjoškolcima 500 kuna za udžbenike

Preporučujemo

Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala.

“Danas, u petak će se održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će i službeno biti donesena odluka. U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kako se i ove godine sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500 kuna za sve učenike odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina.

“Ovo je već šesta godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te tako pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost našega grada.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

Roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće će Grad razveseliti novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i kako bi im se olakšalo svladavanje školskih obveza.

Najnovije objave