Petak, 2. lipnja 2023.

Đurđevac spreman čeka prijavu EU projekata, čelnici obišli radove na istočnoj obilaznici koja će rasteretiti promet središtem grada

Izgradnja kružnog toka i istočne obilaznice dodatno će rasteretiti grad od teškog teretnog prometa koji trenutno prolazi kroz Đurđevac

U prostorijama gradske uprave Grada Đurđevca održan je radni sastanak na temu EU natječaja koji su u najavi te o pripremi novih projekata koje će se prijaviti.

Sudjelovali su gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, saborski zastupnik Darko Sobota te direktor Bistre Krešimir Habijanec.

Gradonačelnik Janči naglasio je kako će Đurđevac biti spreman za prijavu svih svojih projekata u prvim minutama od otvaranja natječaja.

Nakon održanog radnog sastanka obišli su radove na istočnoj obilaznici Grada Đurđevca, u predjelu Kopčice i Sečice, gdje su u tijeku radovi na izgradnji drugog mosta.

Istočna obilaznica obuhvaća cestu dugu 2.500 metara, koja će spajati državnu cestu D2 s dvije županijske ceste prema Ferdinandovcu i Kalinovcu.

U proljeće je izgrađen prvi most na toj dionici, a nakon izgradnje drugog mosta planira se izgradnja pristupnih puteva. Trenutno su u tijeku radovi na izvedbi oplate i armaturnih betonskih upornjaka. Završetak radova na mostu očekuje početkom iduće godine.

Vrijednost projekta izgradnje mostova iznosi 1,6 milijuna kuna, a dio iznosa sufinancirat će Hrvatske vode.

Kao nastavak projekta istočne obilaznice i povećanja sigurnosti na području grada, Grad Đurđevac dao je izraditi i projekt izgradnje kružnog toka na raskrižju ulice Petra Zrinskog i Petra Preradovića u Đurđevcu.

Izgradnja kružnog toka i istočne obilaznice dodatno će rasteretiti grad od teškog teretnog prometa koji trenutno prolazi kroz Đurđevac.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti