Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Đurđevac za Dan državnosti domaćin posebne emisije Lijepom našom

Ekipa HRT-a je obavila niz terenskih snimanja, a jedno od njih je odrađeno i kod Martina Jušte, na čijem je OPG-u sniman prilog o dobroj kapljici vina

- Oglas -

Epidemija koronavirusa zaustavila je i snimanje mnogih emisija, a jedna koja se među prvima vraća na male ekrane jest Lijepom našom, voditelja i urednika Branka Uvodića, koja starta 30. svibnja na Dan državnosti, posebnom emisijom iz Đurđevca.

Lijepom našom, glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije, snimat će se u Đurđevcu u veži te podno utvrde Stari grad na dvije pozornice, a prijenos će biti uživo 30. svibnja.

Scenaristički i režijski, emisija je zamišljena kao show najpoznatijih zvijezda hrvatske glazbene scene, ali i najboljih kulturno umjetničkih društava, tamburaških i folklornih sastava i vokalnih skupina.

- Oglas -

– Moram reći da smo još na početku planiranja serijala za 2020. planirali Dan državnosti, od ove godine ponovno 30. svibnja, obilježiti posebnom emisijom u Đurđevcu. Znamo da taj podravski grad ima što pokazati kada se radi o povijesnoj i kulturnoj baštini, a ljubitelji glazbe sigurno rado poslušaju poneku podravsku znamenitih Lengera, ali i Smiljanića i Jergovića. Poznata kulturna, turistička i gospodarska manifestacija organizira se od 1968. godine i grad Đurđevac iznimno je na nju ponosan. Najsvečaniji njezin dio je uprizorenje legende o Picokima podno Staroga grada Đurđevca. To je jedan od glavnih razloga zašto smo odabrali Đurđevac za ovu svečanu prigodu Dan državnosti. Hoće li se emisija raditi u nekim posebnim uvjetima? Znam da bi prostor ispod Staroga grada bio ispunjen posjetiteljima u velikom broju, ako to epidemiološka situacija dopusti, ali kao i svi, i mi ćemo se pridržavati mjera koje preporuči Krizni stožer. Svi oni koji ne budu fizički mogli biti s nama moći će pratiti priredbu na HTV1 30. svibnja s početkom u 20.05 sati – ističe Branko, kojeg raduje da će ljubitelji dobre domaće glazbe u Lijepom našom moći uživati tijekom cijelog ljeta.

“Ovo je izuzetna prilika za promociju našega kraja, posebice Đurđevca i đurđevačke Podravine te naravno i cijele Hrvatske. Prije svega u glazbenom smislu jer je dio izvođača iz našega grada, ali i okolice, što nas posebno veseli jer smo kod dogovaranja programa naglasili da želimo da naš kraj bude zastupljen s većim brojem izvođača, s čim se složio i urednik Branko Uvodić. Također ovo je odlična prilika da se prezentira i najavi jedna od najvećih kulturnih kontinentalnih manifestacija- Picokijada koju ćemo tradicionalno održati i ove godine”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči

“Održavanje naše najveće turističke i kulturne manifestacije nije dolazilo u pitanje. Slušat ćemo savjete ministra Beroša, organizirati da sve bude sigurno i za sudionike i za naše posjetitelje i obilježit ćemo još jednom veliku pobjedu, ovog puta nad Korona-begom. Kada želite sačuvati tradiciju naći ćete način. Tako smo i mi ovdje Đurđevcu podijelili porcije grah i tako proslavili Međunarodni praznik rada. I ove godine po prvi puta vraćamo se na tradiciju obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja, na što smo mi ovdje posebno ponosni, a naročito jer ćemo biti domaćin velikom glazbenom, kulturnom spektaklu Lijepom našom koji će se snimati podno utvrde Stari grad”, rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Ekipa HRT-a je obavila niz terenskih snimanja, a jedno od njih je odrađeno i kod Martina Jušte, na čijem je OPG-u sniman prilog o dobroj kapljici vina, a koji je kao dobar domaćin priredio domaći ručak i druženje u svojoj klijeti. Ekipa je obišla i snimila sve znamenitosti Đurđevca te Đurđevačke pijeske, a sljedeći radni sastanak i nastavak snimanja materijala je već ovaj tjedan – stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti