Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Đurđevački gradonačelnik Janči najavio nove mjere za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Nedavno smo imali natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu stambenih kuća u Đurđevcu, rekao je Janči

Preporučujemo

U Đurđevcu je u pripremi Gradsko vijeće na kojem će se govoriti o brojnim temama među kojima je i rebalans proračuna što je i najavio gradonačelnik Hrvoje Janči u emisiji Gradske teme u programu Podravskog radija.

“Mi smo ušli u praktično zadnji kvartal godine. To je vrijeme kad se radi redovan rebalans i proračun u gradovima pa tako i kod nas. Zapravo se kod nas rebalansom smanjuje proračun sa 136 na 139 milijuna kuna. Neki projekti koji su bili planirani za realizaciju ove godine su prebačeni za iduću godinu. Radi se o projektima za koje su potpisani ugovori ili koji su prijavljeni, ali je evidentno iz trenutne dinamike projekta da se on neće realizirati u ovoj godini ili bar ne u tom obimu u kojem je to i planirano”, rekao je gradonačelnik Janči te dodao da će biti i drugih izmjena što se tiče proračuna.

Na Gradskom vijeću bit će riječi i o energetskoj obnovi kuća, odnosno o mjerama koje pripremaju.

“Nedavno smo imali natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu stambenih kuća u Đurđevcu. Bilo je otprilike 7000 prijava, a sredstava ima za polovicu odnosno 3500. Brojni ljudi su se prijavljivali iz Đurđevca, a neki su uspjeli osigurati sredstva, neki nisu. No, zato mi za Gradsko vijeće pripremamo mjeru za poticanje mladim obiteljima kojom žele uređivati svoje kuće, žele mijenjati fasadu, sustav grijanja, stolariju, krovište ili sve to zajedno, i da im se to na određeni način i sufinancira od strane Grada”, rekao je gradonačelnik.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti