Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Đurđevački vinogradari na međunarodnoj izložbi vina u Mađarskoj osvojili čak osam zlata

U Mađarskoj je dogovoren i uzvratni posjet prijateljske udruge i vinara iz Mađarske koji će se đurđevačkim vinogradarima pridružiti na međunarodnoj izložbi vina povodom proslave Dana Grada - Đurđeva 2022.

Preporučujemo

Udruga vinogradara i voćara Đurđevac proteklog je vikenda sudjelovala na jubilarnoj 25. međunarodnoj izložbi vina u mađarskom gradiću Csurgu gdje je predstavila svoja vina.

U jakoj konkurenciji uz mađarska, slovačka, rumunjska, ali i križevačka, podravska, istarska te kutjevačka vina članovi udruge dobili su čak osam zlata od ukupno 18 poslanih uzoraka.

Zlatna odličja u Csurgu dobili su Miroslav Ferenčak za mješavinu bijelih sorata, Vina Jušta za solaris, obitelj Kelić za graševinu, OPG Baula za rizling rajnski, Tomislav Markovica za pinot bijeli, vinarija Ređep za graševinu te vinarija Cvekan za chardonnay i pinot sivi, a ista vina predstavit će se i na izložbi vina u Rumunjskoj.

Također, prilikom boravka u Mađarskoj dogovoren je i uzvratni posjet prijateljske udruge i vinara iz Mađarske koji će se đurđevačkim vinogradarima pridružiti na međunarodnoj izložbi vina povodom proslave Dana Grada – Đurđeva 2022.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti