Srijeda, 19. svibnja 2021.

Đurđevački vrtić Maslačak uvodi dodatne grupe zbog rekordnog broja upisane djece

U upisnom roku zaprimljeno je ukupno 55 zamolbi za upis djece te 8 predbilježbi za djecu koja će godinu dana starosti navršiti nakon 31. kolovoza

Preporučujemo

Dječji vrtić Maslačak u Đurđevcu u novu pedagošku godinu kreće s ukupno 294 djece i 14 odgojnih skupina.

“Moram napomenuti da je ovo druga godina za redom da smo zbog velikog broja novoupisane djece otvorili i nove odgojne skupine. Prošle godine smo otvorili novu 12 skupinu, a ove godine krećemo čak s 14 skupina zbog čega smo jako ponosni tj. otvaramo dvije nove jasličke skupine. Ove pedagoške godine je bio i velik interes za upis djece s područja grada i prigradskih naselja, ali i iz okolnih općina u naš vrtić što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoobnovljenom vrtiću prepoznaje i izvan područja Grada Đurđevca”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

U upisnom roku zaprimljeno je ukupno 55 zamolbi za upis djece te 8 predbilježbi za djecu koja će godinu dana starosti navršiti nakon 31. kolovoza.

“U pedagoškoj godini 2020./2021. ćemo imati šest jasličkih, sedam vrtićkih i jednu skupinu poslijepodnevnog rada”, rekla je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Kao što je poznato đurđevački vrtić provodi najviše kraćih licenciranih programa u Hrvatskoj, a radi se o njih 11 tako da će djeca moći upisati: program engleskog jezika, etno-tradicijskog programa, sportske igraonice, zbora i vjerskog odgoja, a uskoro se uvodi i novih šest programa njemački, likovni, informatički program, eko program, rad s darovitom djecom i program potpore roditeljima.

“Kao i svake godine, početkom listopada počinjemo i s provođenjem obveznog programa predškole, odnosno male škole. U ovoj pedagoškoj godini nastavljamo s projektom Zdravog doručka, a djeci će biti ponuđena domaća zdrava hrana kako bi im se ukazalo na važnost i značaj doručka kao zdravog i cjelovitog obroka. Nastavljamo i s proslavama rođendana u terminima kada vrtić ne radi, našom rođendaonicom”, istaknula je ravnateljica.

Projektom Maslačak za sve koji vrtić i Đurđevac provode zajedno osiguran je poslijepodnevni rad vrtića za mješovitu grupu od 20 djece od 11 do 21 sat.

Djeca će imati kompletno jednak raspored rada i aktivnosti kao i u redovnom radu vrtića što podrazumijeva i četiri obroka dnevno, provođenje aktivnosti prema planu i programu odgojitelja, boravak na zraku, dnevni odmor, vrijeme za igru i uključivanje u sve kraće programe koji će se provoditi u vrtiću.

Projekt je omogućio i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvaća vremensko razdoblje od 30 mjeseci.

Najnovije objave