Subota, 1. travnja 2023.

Đurđevčan Davor Jendrašić od Lego kockica izgradio đakovačku katedralu

Katedrala je izložena u Đakovu u izložbenom prostoru Kuće Reischmann na đakovačkom korzu u okviru tradicionalnoga programa Zvonila su zvona katedrale naše

Preporučujemo

Davor Jendrašić Mandraka poznati đurđevački glazbenik i glazbeni pedagog, nastavlja izrađivati svoje uratke u nešto drugačijem svijetu od glazbenog, od Lego kockica.

Nakon đurđevačke crkve svetog Jurja i prikaza Legende o Picokima, Davor je izradio s oko 14.000 Lego kockica monumentalno zdanje đakovačke katedrale svetog Petra.

Katedrala je izložena u Đakovu u izložbenom prostoru kuće Reischsmann na đakovačkom korzu u okviru tradicionalnoga programa ‘Zvonila su zvona katedrale naše’, a ovom prilikom izložio je i đurđevačku crkvu svetog Jurja.

“Đakovačka katedrala ima otprilike oko 14.000 kockica, a prvo je sagrađena u digitalnom obliku na računalu nakon čega se pristupilo realizaciji. Gradnja je trajala oko dva mjeseca te tri mjeseca na računalu dakle oko pet mjeseci posla. Crkva svetog Jurja je otprilike iste veličine, ali katedrala je ipak bila zahtjevnija za izgradnju”, rekao je Davor.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti