Nedjelja, 1. listopada 2023.

Dvije novozaražene osobe u Međimurju iz iste obitelji

Međimurska županija i dalje je županija s najmanje oboljelih, budući da su trenutno koronavirusom zaražene tri osobe

- Advertisement -

Na području Međimurske županije u protekla su 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a Međimurje ima i prvu izliječenu osobu, izvijestio je u subotu župan Matija Posavec.

Dvije novozaražene osobe bliski su kućni kontakti, kazao je župan te dodao da se mlađa osoba u tridesetim godinama 18. ožujka vratila u Hrvatsku i ostala u samoizolaciji.

“Epidemiološkom provjerom te osobe i njezinog bliskog kontakta, druge osobe u 60-im godinama, testovi su pokazali da su osobe pozitivne na koronavirus. Dobra okolnost je što je ta osoba bila u samoizolaciji, tako da će biti vrlo lako detektirati sve kontakte”, istaknuo je Posavec dodavši da je ovo još jedan primjer koliko je važno biti u samoizolaciji, osobito ako se vraća iz inozemstva.

- Advertisement -

Međimurska županija i dalje je županija s najmanje oboljelih, budući da su trenutno koronavirusom zaražene tri osobe.

Izliječena osoba bila je prvozaražena osoba u Međimurju, koja je 22. ožujka hospitalizirana na Odjelu infektologije Županijske bolnice Čakovec.

“Kako je jučerašnje testiranje pokazalo negativan rezultat koji je drugi uzastopni negativni test, osoba se tijekom današnjeg dana otpušta iz Županijske bolnice”, izvijestio je novinare župan Posavec.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti