Petak, 24. svibnja 2024.

Važno upozorenje za sve one koji misle dolaziti na uskrsne praznike iz inozemstva

Načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić istaknuo je u subotu kako na području Koprivničko-križevačke županije trenutačno nema novozaraženih osoba COVID-19 infekcijom i da je epidemiološka situacija vrlo dobra.

- Oglas -

Načelnik Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić istaknuo je u subotu kako na području Koprivničko-križevačke županije trenutačno nema novozaraženih osoba COVID-19 infekcijom i da je epidemiološka situacija vrlo dobra.

“Nemamo novooboljelih od koronavirusa, no ne smijemo se opustiti zbog lijepog vremena i blagdana koji dolaze. Potrebno je i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite posebno u nadolazećim tjednima koji su ključni za upravljanje epidemijom. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i zadržimo socijalnu distancu. Očito je da su mjere koje provodimo dale rezultate, potrudimo se svi zajedno da tako i ostane”, poručio je načelnik Ljubić.

Zdravstveno stanje osoba zaraženih COVID-19 infekcijom je dobro, pacijenti i dalje imaju blage simptome bolesti.

- Oglas -

Podsjetimo, od ukupno 16 pozitivnih na koronavirus u Koprivničko-križevačkoj županiji, pet osoba je na bolničkom liječenju, dvije su osobe otpuštene iz bolnice u kućnu samoizolaciju, a devet je osoba s blagim simptomima od početka dijagnoze na kućnom liječenju u samoizolaciji.

Načelnik Ljubić osvrnuo se i na građane koji rade u inozemstvu, a namjeravaju doći kući na uskrsne praznike.

“Mnogo je upita osoba koji rade u inozemstvu i htjeli bi doći kući na nekoliko dana za uskrsne praznike, no upute i mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo su jasne. Svi koji se vrate imaju obvezu 14-dnevne samoizolacije i neće se prije isteka te mjere moći vratiti na svoja radna mjesta. Ovo nije vrijeme za izlet, dobro razmislite ima li potrebe dolaziti na praznike u ovakvoj situaciji, naglasio je Ljubić.

“Što se tiče zdravstvenog sustava, ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sve funkcionira redovno i u skladu sa svim protokolima te nema nikakvih poteškoća u zbrinjavanju pacijenata i obavljanju ostalih aktivnosti unutar ustanova”, kazali su iz Županijskog stožera.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti