Petak, 24. ožujka 2023.

Ekipe Vukovi i Petrusi pobjednici završnice Coca-Cola Cupa Koprivničko-križevačke županije

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša

Preporučujemo

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup odigrava se diljem Hrvatske, a nakon uvodnih kvalifikacijskih turnira, u Križevcima je odigrana završnica za najbolje ekipe Koprivničko-križevačke županije.

U napetim utakmicama, pobjedu i plasman na veliko regionalno finale izborile su ekipe Vukovi (u kategoriji dečki 2004. godište i mlađi) i Petrusi (u kategoriji dečki 2006. godište i mlađi).

Regionalno finale na rasporedu je u svibnju u Virovitici. Pobjednici regionalnih turnira osigurati će plasman na državnu završnicu u Split sredinom srpnja, gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Petrusi
Petrusi // Foto: Sportske igre mladih

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti