Četvrtak, 29. veljače 2024.

Evo do kada će se vršiti isplata božićnica na području Ludbrega

Unatoč situaciji, odlučili smo poslati poruku našim umirovljenicima da su dio naše zajednice, rekao je gradonačelnik Bilić

- Oglas -

Grad Ludbreg i ove godine dodjeljuje božićnice umirovljenicima i osobama slabijeg imovnog stanja, a čija mirovinska ili druga primanja iznose do 1500 kuna.

Iznos jednokratne pomoći povodom božićnih blagdana iznosi 200 kuna, a do četvrtka su uručene 194 božićnice.

– Kao i svake godine tako i ove godine, unatoč situaciji, odlučili smo poslati poruku našim umirovljenicima da su dio naše zajednice. Ove godine iz gradskog proračuna dodjeljujemo po 200 kuna po umirovljeniku. Ovim putem ih pozivam da dođu do Grada od 9 do 13 sati, da se pridržavaju epidemioloških mjera, da nose masku i da poštuju razmak. Djelatnici grada isto tako, na isti način, odgovorno provode ovu akciju – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao kako se razmišljalo o drugom obliku isplate, obzirom na situaciju, no oni bi bili teško provedivi.

- Oglas -

– Mnogi od njih ne vladaju suvremenim tehnologijama tako da smo ovu akciju odlučili odraditi kao i prijašnjih godina, ali uz pridržavanje mjera – rekao je gradonačelnik.

Isplata božićnice se vrši ispred prostora ludbreške gradske uprave na Trgu Svetog Trojstva 14, na točno označenom mjestu do srijede 23. prosinca od 9 do 14 sati.

Umirovljenici i osobe slabijeg imovnog stanja s primanjima do 1.500,00 kuna isplatu jednokratne socijalne pomoći mogu ostvariti uz predočenje važeće osobne iskaznice ili druge javne isprave iz koje je vidljiv osobni identifikacijski broj, OIB.

Poštivanje propisanih epidemioloških mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa je obavezno. Potrebno je nositi ispravno zaštitnu masku te držati razmak od najmanje 2 metra.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti