Nedjelja, 21. travnja 2024.

Evo kada se otvaraju teretane i bazeni, a kada će se opet moći organizirati manifestacije

Davor Božinović najavio je da će od 18. svibnja popustiti mjere za organiziranje kulturnih programa i manfiestacija u zatvorenom i na otvorenom, također održavanje treninga, rad teretana, sportskih i fitness centara, rekreacijskih centara od 13. svibnja, a otvaranje bazena od 18. svibnja

- Oglas -

Voditelj nacionalnog Stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je u nedjelju da se za Brač uvode nužne epidemiološke mjere – ograničavanje zadržavanja na ulicama i javnim površinama, obustava javnog prometa, pogreba, društvenih okupljanja i rada u trgovini.

Nakon što je otok Brač postao novo žarište epidemije koronavirusa odlučeno je da se epidemiološke mjere postrože, odnosno da se primjenjuje režim koji bio na snazi prije 27. travnja, rekao je Božinović na konferenciji za novinare nacionalnog Stožera.

Ministar unutarnjih poslova rekao je kako smo danas dan uoči početka treće faze popuštanja, pa stižu izmjene mjera ograničavanja – omogućava se okupljanje do 40 osoba umjesto do pet, kao i rad trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, nacionalnih parkova i parkova prirode te održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi, pojedinačno i u manjim skupinama.

- Oglas -

Izvan snage se stavlja odluka o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka, tzv. e-propusnica.

“U slučaju epidemiološke procjene može se opet aktivirati na nacionalnoj ili na razini županija i gradova”, naglasio je.

Najavio je da će od 18. svibnja popustiti mjere za organiziranje kulturnih programa i manfiestacija u zatvorenom i na otvorenom, također održavanje treninga, rad teretana, sportskih i fitness centara, rekreacijskih centara od 13. svibnja, a otvaranje bazena od 18. svibnja.

Dolazi i do izmjena u javnom prometu – ponovno se uspostavlja međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu, te se otvaraju autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti