Četvrtak, 29. veljače 2024.

Evo koja su najtraženija zanimanja na tržištu rada

Najtraženiji su u Varaždinskoj županiji zaposlenici u prerađivačkoj industriji u kojoj je slobodno 200-tinjak radnih mjesta. Potom slijedi zdravstvena zaštita i socijalna skrb koja je potraživala 123 djelatnika, a popunila 20 posto slobodnih mjesta, najviše u odnosu na ostale djelatnosti

- Oglas -

Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje priopćili su kako su u prosincu u Varaždinskoj županiji prijavljena 622 slobodna radna mjesta, što je za 39 slobodnih radnih mjesta manje nego u proteklom mjesecu te 135 slobodnih radnih mjesta više nego u istom mjesecu prošle godine.

Najtraženiji su zaposlenici u prerađivačkoj industriji u kojoj je slobodno 200-tinjak radnih mjesta. Potom slijedi zdravstvena zaštita i socijalna skrb koja je potraživala 123 djelatnika, a popunila 20 posto slobodnih mjesta, najviše u odnosu na ostale djelatnosti.

Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta je obrazovanje koje je od 61 traženog zaposlilo 15 djelatnika.

- Oglas -

Najtraženija zanimanja u prosincu 2021. godine bila su:

– radnik / radnica na proizvodnoj liniji
– medicinska sestra / medicinski tehničar
– prodavač/prodavačica
– tekstilni radnik / tekstilna radnica
– konobar/konobarica
– elektrotehničar/elektrotehničarka
– zavarivač/zavarivačica
– čistač/čistačica
– ljevač / ljevačica kovina
– vozač / vozačica teretnog vozila

NEZAPOSLENOST

Svoje zaposlenje i dalje traže 2023 osobe, od čega ih se 238 nalazi u Ludbregu.

U odnosu na prethodni mjesec broj nezaposlenih je manji za 37 osoba na razini županije te za četiri osobe manje na području ispostave Ludbreg.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti