Utorak, 6. lipnja 2023.

Evo što su Hrvati najviše ‘guglali’ 2020. godine

Sudeći po listi, čini se da su Hrvati prošle godine itekako istraživali virus koji nam je promijenio živote

“Koronavirus“ je najguglaniji pojam u Hrvatskoj u 2020. godini, no to i nije baš veliko iznenađenje, zar ne? Slijede pojmovi Google Classroom i Office 365 za škole, što također ne iznenađuje, s obzirom na uvođenje online nastave. Tu je i “potres Zagreb“ te na petom mjestu Kobe Bryant, ime i prezime legendarnog košarkaša koji je život izgubio prilikom pada helikoptera u siječnju prošle godine, donosi Zagorje International.

Prema podacima Googlea, najpoznatijeg internetskog pretraživača u zapadnom svijetu, najviše pretraživane aplikacije bile su ePropusnice, Zoom, Andrija, SuperSport i PBZ, a događaji koji su najviše zanimali Hrvate bili su potres, izbori SAD, izbori, Hrvatska – Portugal i rukomet Euro. Građane je zanimalo i kako napraviti kvasac, kako napraviti sredstvo za dezinfekciju, kako do ePropusnice, kako napraviti masku i kako nastaje potres – dakle, svi pojmovi vezani uz ono što je u najvećoj mjeri obilježilo ovu godinu.

U kategoriji recepata, najviše su se pretraživali recepti za kruh, palačinke, Dalgona kavu, musaku i pizzu. Među televizijskim serijama, najpopularnije među Hrvatima bile su “La Casa de Papel“, a pretraživale su se i “Ljubav osvetnika“, “Drugo ime ljubavi“, “Južni vetar“ i “Broadchurch“.

Na globalnoj razini, također se najviše pretraživao koronavirus, zatim rezultati izbora, pa Kobe Bryant, Zoom i IPL.

U kategoriji vijesti, nakon koronavirusa i rezultata izbora, slijede Iran, Bejrut i Hantavirus.

Najpretraživaniji glumac bio je Tom Hanks, a sportaš Ryan Newman. Među slavnim osobama koje su preminule, najviše se pretraživao Kobe Bryant.

Pjesma “WAP“ bila je najpopularnija po broju pretraga “lyricsa“ – teksta pjesme, a slijede “Savage Love“, “GOOBA“, “Skechers“ i “Dynamite“.

Najviše su se pretraživali filmovi “Parasite“, “1917“, “Black Panther“, “365 Dni“ i “Contagion“.

“Najguglanije osobe“ bile su Joe Biden, Kim Jong Un, Boris Johnson, Kamala Harris i Tom Hanks.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti