Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

FOTO Aglomeracija Koprivnica izvrsno napreduje, projekt je ušao u drugu polovicu

Izgrađeno je nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih cjevovoda od predviđenih 100, zatim je izgrađeno i rekonstruirano 19 i pol kilometara vodoopskrbnih cjevovoda od 32 predviđena. Dosadašnja vrijednost svih izvedenih radova je 100 milijuna kuna

Preporučujemo

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao je danas, u utorak, radni sastanak s dionicima na EU projektu “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracija Koprivnica”.

Razgovaralo se o redovitom praćenju stanja projekta, odnosno kako napreduje po fazama izgradnje u gradu i okolnim mjestima, a tiče se postotka uspješnosti planiranog termina rada, kao i po realiziranju povučenih financijskih sredstava.

Detaljnije informacije u vezi Aglomeracije Koprivnica javnost je upoznata na konferenciji za medije koja se održala na lokaciji Čarda, kod novoizgrađenog retencijskog bazena za prihvat oborinskih voda, uz koji će biti i crpna stanica.

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice // Foto: Zvonimir Markač

“Zadovoljni smo tempom kojim ide Aglomeracija Koprivnica i kako sami radovi izgledaju. Važno je za napomenuti da smo prevalili prvu polovicu posla te da ulazimo i da smo ušli u drugu. Brojke nam govore da ćemo uspjeti ispoštovati zadane rokove usprkos velikim oscilacijama koje se događaju na globalnom tržištu. Radimo u nikad zanimljivijem ekonomskom trenutku, pogotovo se to tiče izvođače radova. Međutim, tim Hrvatskih voda, Koprivničkih voda i tvrtke Radnik te ostalih podizvođača i partnera je pokazao da može zajedničkim snagama iznijeti jednu takvu veliku europsku investiciju”, rekao je gradonačelnik Jakšić, zahvalivši se pritom i okolnim općinama koje sudjeluju u ovom projektu na velikoj podršci, stoji na službenim internetskim stranicama gradske uprave.

Koje se vrste radove izvode na pojedinim lokacijama pojasnio je uime izvođača radova tvrtke Radnik iz Križevaca, Mario Biljan.

“Radimo na svim raspoloživim mjestima. Po okolnim općinama radimo na 13 lokacija s isto toliko ekipa, dok smo u samom gradu na desetak lokacija. Riječ je o rekonstrukciji vodovodne mreže, kanalizacije, isto tako radimo na tri retencijska bazena”, kazao je Biljan, koji je zamolio građane na razumijevanje zbog nedovršenosti pojedinih lokacija, a kojima je uzrok kašnjenje dobave određenih materijala.

Mario Biljan iz tvrtke Radnik Križevci
Mario Biljan iz tvrtke Radnik Križevci // Foto: Zvonimir Markač

Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras zadovoljan je s dosad učinjenim, s obzirom na to da je od potpisivanja ugovora s izvođačem radova prošlo godinu i pol.

“Na pola smo puta izgradnje mreže koja je predviđena projektom da se izgradi. Izgrađeno je nešto više od 48 kilometara kanalizacijskih cjevovoda od predviđenih 100, zatim je izgrađeno i rekonstruirano 19 i pol kilometara vodoopskrbnih cjevovoda od 32 predviđena. Dosadašnja vrijednost svih izvedenih radova je 100 milijuna kuna, dok će u idućih godinu i pol dana, znači do kraja 2023. godine, njihova vrijednost biti mnogostruko veća zbog velike financijske vrijednosti građevina, odnosno gradnje retencijskih bazena i crpnih stanica”, zaključio je Petras.

Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda
Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda // Foto: Zvonimir Markač

Kao tvrtka podizvođač u projekt je ušao koprivnički Koming koji svojim poznavanjem situacije u Koprivnici i okolnim općinama daje optimizam u završetak radova u za to predviđenom roku.

“Bravo Koprivnica, bravo Koprivničke vode, bravo svi ostali izvođači”, riječi su kojima se okupljenim medijima najprije obratio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić
Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić // Foto: Zvonimir Markač

“Nakon današnjeg sastanka i obilaska terena, svjedočio sam ogromnom napretku u radovima u posljednjih pet, šest mjeseci. Na neki način sam sretan što je grad ovako ‘razvaljen’ jer ovakav sigurno neće ostati, a iz dana u dan će se vidjeti pomaci na svim mjestima gdje su u tijeku radovi. Želio bih naglasiti da je ovo jedan od 60 ‘privilegiranih’ projekata u Hrvatskoj, Aglomeracija Koprivnica. Razlog je jednostavan. Netko je imao snage i hrabrosti, stručnog znanja i mobilizacijski pristup da bi u pravo vrijeme aplicirao i bio u toj situaciji da taj projekt bude gotov do kraja iduće godine”, kazao je Vukmirić, zahvalivši se pritom Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću na izuzetnoj podršci svih koji sudjeluju u ovom projektu.

Foto: Zvonimir Markač

Radovi na Aglomeraciji Koprivnica Radovi na Aglomeraciji Koprivnica Radovi na Aglomeraciji Koprivnica Zdravko Petras i Davor Vukmirić

- Advertisement -

Najnovije objave