Subota, 18. svibnja 2024.

[FOTO] Koprivnički učenici povodom Dana planeta Zemlje oslikali Podravkine limenke

Radovi će do 1. svibnja biti vraćeni na izložbe u matične škole, a 1. svibnja bit će ponovno izloženi u centru Koprivnice u sklopu proslave Praznika rada

- Oglas -

Kako bi obilježili Dan planeta Zemlje, Podravka i koprivničke osnovne škole te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce udružili su snage i poslali važnu poruku o brizi za planet te iskoristivosti metalne ambalaže.

Na središnjem koprivničkom trgu postavljeni su tako radovi učenika koji su imali zadatak iskoristiti Podravkine limenke i na taj način osvijestiti prednosti mentalne ambalaže, odnosno limenke, a to je 100%-tna reciklabilnost i ponovna iskoristivost. Nakon konzumacije ukusnih, hranjivih i brzo gotovih Podravkinih proizvoda poput grahorica, mahunarki, gotovih i ribljih jela, limenke mogu poslužiti za oslikavanje, kao teglice za cvijeće ili posude za odlaganje te mobili, a što su i pokazali mališani uključeni u projekt.

Radovi će do 1. svibnja biti vraćeni na izložbe u matične škole, a 1. svibnja bit će ponovno izloženi u centru Koprivnice u sklopu proslave Praznika rada.

- Oglas -

– Limenke su tradicijski vezane uz Podravku – koriste se od početaka Podravkine proizvodnje. One su jedan od odgovora na sve veće zahtjeve vezane uz održivo poslovanje. Osiguravaju nutritivno vrijednu hranu koja je brzo spremna za konzumaciju, a ne sadrži konzervanse, reciklabilna su i višestruko iskoristiva ambalaža. Podravka je prošle godine donijela Strategiju o održivom poslovanju u kojoj je jedan od glavnih ciljeva da 100% Podravkine ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno, a korištenje limenki uvelike doprinosi ostvarenju tog cilja. Stoga smo, u sklopu svoje kampanje „Limenka. Svima draža ambalaža“ željeli podsjetiti na sve prednosti limenke. Zato hvala najmlađima među nama koji su nam pomogli da ovaj projekt zaživi i pokazali nam svoju kreativnost – istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom otvorenja izložbe.

Osim što su pripremili izložbu s limenkama koje su posebno uredili i iskoristili, učenici su pripremili i prigodni govor kako bi dodatno podsjetili na važnost Dana planete Zemlje. U ime svih mališana obratio se Miki Pavao Jeličić iz Osnovne škole Braće Radić.

Rekao je kako je njegova škola eko škola te svi učenici znaju koliko je važno recikliranje i razvrstavanje otpada. Naveo je i kako su oni Podravkine limenke oslikali te im na taj način udahnuli novi život.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić pod čijom su nadležnošću škole koje su sudjelovale u ovom projektu. Gradonačelnik je pozdravio projekt te dao podršku za daljnje zajedničke akcije koje doprinose kvaliteti života naše zajednice.

Foto: Grad Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti