Četvrtak, 29. rujna 2022.

FOTO Legrađani su brojnim događajima proslavili Dan općine

Subotnja večer u Fizešu bila je rezervirana za Kerekeša i predstavu „Dimnjačar“, ali i tamburaški sastav „Cice“ koji su zabavljali publiku do sitnih noćnih sati.+

Preporučujemo

Brojnim događajima Legrađani su prošlog vikenda proslavili Dan općine.

Subotnje poslijepodne bilo je rezervirano za druženje u legradskom parku. Brojne legradske udruge pripremile su svoje štandove s hranom i pićem kako bi sve posjetitelje oraspoložili, a i sami proslavili Dane općine Legrad. NK Graničar i članovi kluba ,organizirali su pečenje ribe i kuhanje fiša s pomagačima, članovima iz ŠRK „Smuđ“.

Udruga mladih Legrad osigurala je besplatan napuhanac za svu djecu, što je bio poseban doživljaj za djecu.

Street ball turnir u košarci organizirao je ŽKK „DHPG“, te su igrači i igračice zajedno s roditeljima mogli odmjeriti snage u raznim disciplinama. Predsjednik i trener Željko Golubić i trenerica Valerija podijelili su medalje najboljima, ali i načelniku Ivanu Saboliću uručili su medalju u znak zahvale na podršci razvoju sportskog života za najmlađe i najvažnije članove društva, te doprinosu za razvoj i povećanje kluba.

KUD „Zrin“ na svom je štandu imao prigodnu ponudu ručno rađenih suvenira, ali i mogućnost slikanja u posebno izrađenom okviru.

Udruga žena Legrad u svom je tonu razveselila plesom i pjesmom (i najboljim kolačima!) sve prisutne. Predsjednica Branka Habek i članice dokaz su da su godine samo broj. Ples, pjesma i dobra zabava bili su zagarantirani kod njihovog mjesta. No, žene su ponudile i ručno oslikane boce i prodaju rabljenih stvari uz dobrovoljni prilog, u stilu buvljaka.

Udruga žena Legrad u svom je tonu razveselila plesom i pjesmom (i najboljim kolačima!) sve prisutne. Predsjednica Branka Habek i članice dokaz su da su godine samo broj. Ples, pjesma i dobra zabava bili su zagarantirani kod njihovog mjesta. No, žene su ponudile i ručno oslikane boce i prodaju rabljenih stvari uz dobrovoljni prilog, u stilu buvljaka.

Subotnja večer u Fizešu bila je rezervirana za Kerekeša i predstavu „Dimnjačar“, ali i tamburaški sastav „Cice“ koji su zabavljali publiku do sitnih noćnih sati.

U nedjelju prijepodne održano je svečano imenovanje školsko sportske dvorane „Nikola Putnik“. Nikola Putnik, porijeklom iz Legrada oduvijek je nosio Legrad u srcu i rado se u njega vraćao. Bio je jedan od najuspješnijih sportaša iz Legrada s osvojenim europskim prvenstvima u karateu. Legrađani su pokrenuli akciju i ostvarili želju da se imenuje dvorana, dok je događaj bio vrlo emotivan za pojedine članove obitelji i najbliže prijatelje Nikole Putnika.

Svečanom imenovanju dvorane prisustvovali su ravnatelj Dragutin Marcinjaš, voditeljica programa i protokola bila je Tamara Marcinjaš, dok su istaknutiji gosti bili trener Ilija Smoljenović, predsjednik karate kluba Tempo Zvonko Biljecki i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić kao najžešći suparnik, ali iskren prijatelj Nikole Putnika.

Hrvatski književnik Enes Kišević i legradski pjesnik Zlatko Bokor uveličali su događaj svojim pjesmama i posebnim izričajem istih prilikom izvedbe. Događaj je bio prepun pozitivne energije koja je dostojna nove dvorane u Osnovnoj školi u Legradu. Iz silne energije i emocija, rodila se ideja o memorijalnom turniru. Citirajući književnika Kiševića prigodno je reći: “Samo snaga duha i snaga tijela stvara novi svijet i nova dijela.”

U crkvi Presvetog Trojstva održana je Sveta misa, a u parku tradicionalno pošćenje sa štandovima s igračkama i šatorom sa šulama, gvercom i medenjacima.

Za ljubitelje sporta i nogometa u sportskom centru „Rupina“ u Zablatju odigrane su dvije utakmice. Prva je bila između klubova NK Drava Selnica Podravska i NK Udarnik Zablatje, dok je druga bila osvježenje za sve gledatelje, a odigrana je između ŽNK Szepetnek iz Mađarske i ŽNK Koprivnica.

FOTO: Općina Legrad 

- Advertisement -

Najnovije objave