Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO Na 34. obljetnicu HDZ-a Koprivničko-križevačke županije stigao i premijer Plenković sa suradnicima

Na 34. obljetnicu osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije večeras u Dom Mladih u Koprivnici pristigli su brojni istaknuti članovi Vlade Republike Hrvatske iz redova stranke, kao i drugi istaknuti članovi, ministri i saborski zastupnici, uz druge uvažene goste

- Oglas -

Na 34. obljetnicu osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije večeras u Dom Mladih u Koprivnici pristigli su brojni istaknuti članovi Vlade Republike Hrvatske iz redova stranke, kao i drugi istaknuti članovi, ministri i saborski zastupnici, uz druge uvažene goste. Domaćine je predvodio Darko Sobota, predsjednik županijskog HDZ-a, saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac.

Prije same svečanosti izjavu za medije dao je ministar obrane Ivan Anušić, koji se dotaknuo problematike oko imenovanja novog čelnika SOA-e.

– Radi se o vrlo osjetljivim imenovanjima, to su vrlo osjetljive pozicije i čim prije bi se trebalo prestati razgovarati u javnom prostoru o tome, kao i negirati ono što je dogovoreno na sastanku na Pantovčaku. Možete se samo složiti ili ne složiti s imenovanjem gospodina Danijela Markića na poziciji na kojoj je bio do sada već dva mandata i koje je odradio odlično – istaknuo je Anušić, nadodavši kako nam sigurnost neće biti ugrožena.

- Oglas -

U Koprivnicu su zatim pristigli premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uz druge suradnike.

Plenković se tijekom svog obraćanja na ovoj prigodnoj svečanosti osvrnuo na zadnji mandat, koji je obilježila pandemija, ali i potresi te rat u Ukrajini.

Andrej Plenković
Andrej Plenković // Foto: Krešo Puklavec

– Kako to sve zajedno ne bi bilo dovoljno, živimo već dvije godine u vremenu brutalne agresije na Ukrajinu, koja je ne samo iz korijena promijenila sigurnosnu arhitekturu svijeta i Europe, nego je utjecala na nezabilježen rast cijena energenata, struje i plina. Izazvala inflatorne pritiske diljem svijeta. Mi smo morali odstupiti od naše uobičajene politike i voditi sasvim drugačiju politiku kako bismo očuvali socijalnu koheziju u društvu i državi – poručio je premijer Plenković.

Župan Darko Koren, čija je Mreža u koaliciji na županijskoj razini, u svom se obraćanju osvrnuo na razdoblje velikih investicija na području Koprivničko-križevačke županije, od još uvijek trajuće aglomeracije preko projekta regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica do brze ceste koja se gradi po etapama.

– Naša županija ima nemjerljivo važnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske koja se prakticira sjednicama s izvršnim odborom županija. Pred nama je dinamično razdoblje u kojem ćemo nastaviti napore, što je preduvjet da ostanemo ovdje gdje jesmo – istaknuo je Koren, napomenuvši kako je samo pitanje dana kada će se krenuti u revitalizaciju dvorca Inkey u Rasinji, financiranog putem Sporazuma Sjever.

- Oglas -

Darko Sobota istaknuo je kako nikad nije vidio nadohvat ruke toliko novca koliko u trenutnom razdoblju, ponajviše zahvaljujući svim investicijama u Podravini i Prigorju.

– U medijima čitamo o svakakvim napadima na nas u kojima trpimo razna omalovažavanja, no o brojnim vrijednim projektima gotovo da nitko ne priča. A upravo oni čine ta velika zadovoljstva u brojnim općinama, poput projekta Zaželi do onih koji podupiru naše najmlađe. Siguran sam da će na predstojećim izborima građani to i prepoznati, ne samo na parlamentarnim, nego i europskim i predsjedničkim izborima – zaključio je Sobota.

Više o povijesti HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji saznajte OVDJE.

Foto: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti