Utorak, 6. prosinca 2022.

FOTO Na Šoderici otvorena još jedna kuća za odmor, ima visoke četiri zvjezdice

Obitelj Zlomislić jedna je od 20 vlasnika privatnih smještaja koji su primili financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu

Preporučujemo

Na Šoderici je u petak svečano otvoren novi smještajni objekt ‘Kuća za odmor ZETA’, moderna kuća za odmor kategorizirana s četiri zvjezdice koja će posjetiteljima pružiti ugodna smještaj na najpoznatijem podravskom jezeru. Kapacitet ove kuće za odmor je šest osoba.

Otvorenju novih smještajnih kapaciteta koji će dodatno upotpuniti turističku ponudu prisustvovali su koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić i pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Detalj s otvorenja Kuće za odmor Zeta na jezeru Šoderici
Detalj s otvorenja Kuće za odmor Zeta na jezeru Šoderici // Foto: TZ KC-KŽ

Obitelj Zlomislić jedna je od 20 vlasnika privatnih smještaja koji su primili financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu, a koje su osigurane putem javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica.

“Svaki smještajni objekt je za nas plus i dodatna reklama kao i pomoć u ostvarivanju broja noćenja, a samim time i privlačenja turista”, naglasila je Kristina Sočev na otvorenju, a ulaganje u turistički sektor kroz ovakve privatne inicijative pozdravio je i župan te dodao kako treba biti strpljiv i uporan da se dođe do cilja, stoji na službenim internetskim stranicama županijske uprave.

“Razvoj turizma kao gospodarske djelatnosti ima sigurno veliku perspektivu na ovim prostorima zbog toga što ima prirodne resurse koji to nude i samo ih treba iskoristiti i normalno ljude koji su uvijek najvažniji u svemu. Šoderica je sigurno jedan naš biser i brend koji je nažalost posustao zadnjih desetljeća, iako se unazad dvije, tri godine tu vide značajni pomaci. I ovih pet smještajnih kapaciteta koji su trenutačno otvoreni za posjetitelje sigurno su dobar poticaj i drugima”, objasnio je župan.

Podsjetimo, prošlog tjedna u županijskoj upravi su potpisani ugovori s privatnim iznajmljivačima koji su dobili financijske potpore ukupne vrijednosti 354.000 kuna kao direktnu pomoć s ciljem poticanja turističke djelatnosti te povećanja broja smještajnih kapaciteta i kvalitete smještajne ponude na području Koprivničko-križevačke županije.

Foto: TZ KC-KŽ županije

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti