Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO Na terasi ispred koprivničke knjižnice Fran Galović održan Sajam vještina

Cilj ovog programa je popularizacija robotike i aktivnosti iz STEM područja kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovo područje i potaknulo ih na kreativno stvaranje

Preporučujemo

U petak, 18. lipnja, na terasi ispred koprivničke knjižnice i čitaonice Fran Galović prvi je put održan Sajam vještina.

“Cilj ovog programa je popularizacija robotike i aktivnosti iz STEM područja kako bi se djecu i mlade zainteresiralo za ovo područje i potaknulo ih na kreativno stvaranje koje uključuje logičko zaključivanje i korisno korištenje tehnologije”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Sajam vještina

Također, cilj je bio predstaviti i opremu koja se nalazi u koprivničkoj knjižnici pa su tako djelatnici predstavili micro:Maqueen robote, 3D printere i Makey Makey, a ujedno je promovirana i Olimpijada čitanja 2021.

Na Sajmu vještina sudjelovali su koprivnički osnovnoškolci i srednjoškolci.

Koprivnički gimnazijalci

Tako su učenici Gimnazije Fran Galović Koprivnica predstavili animacije u GeoGebri, aplikaciju za Pub kviz te objektno programiranje u C# za 3D printanje, a učenici koprivničke Obrtničke škole predstavili su uređaj za učenje Morsove abecede MORSOBET te završni rad učenika u obliku autića kojim se upravlja preko aplikacije.

Koprivnički srednjoškolci

Osnovnoškolci OŠ Antun Nemčić Gostovinski pokazali su što rade s Fischertechnik setovima tijekom nastave robotike u školi.

Koprivnički osnovnoškolci

“Ovim prilikom također pozivamo djecu osnovnoškolskog uzrasta da se prijave na radionice robotike, koje će se provoditi petkom u srpnju i kolovozu, a prva u okviru programa STEM auto u knjižnicama, na rasporedu je već 2. srpnja u dvije grupe, za početnike i za naprednije korisnike. Prijave primamo u Dječjem odjelu”, ističu iz koprivničke knjižnice.

Sajam vještina

Sajam vještina

Sajam vještina

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

- Advertisement -

Najnovije objave