Utorak, 5. srpnja 2022.

FOTO Nakon dvije godine u osnovnim školama ponovno organizirani prijemi u pomladak Crvenog križa

Učenici su u svakoj školi pripremili prigodni program za nove članove, a novi članovi podmlatka dobili su za poklon i uspomenu na prijem u pomladak, slikovnice Crvenog križa, privjesak te potvrdu o prijemu u podmladak

Preporučujemo

Nakon dvije godine Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je prijeme u podmladak Crvenog križa za sve učenike prvih razreda u Koprivnici i u 11 općina.

Prijemi učenika prvih razreda osnovnih škola iz Koprivnice, Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić i Đuro Ester u podmladak Crvenog križa Koprivnica priređeni su tijekom Tjedna Crvenog križa, a s prijemima po općinskim školama nastavilo se tijekom cijelog svibnja.

Učenici su u svakoj školi pripremili prigodni program za nove članove, a novi članovi podmlatka dobili su za poklon i uspomenu na prijem u pomladak, slikovnice Crvenog križa, privjesak te potvrdu o prijemu u podmladak.

Prijemi su održani u Koprivničkim Bregima, Drnju, Legradu, Goli, Đelekovcu, Sokolovcu, Novigradu Podravskom, te u PŠ Hlebine, Sigetec, Glogovac i Peteranec. Na prijemima su bili djelatnici GDCK Koprivnica Adela Sočev i Zdravko Janković koji su novim članovima podmlatka objasnili što je Crveni križ i upoznali ih s načelima Crvenog križa, kao i ravnatelji i voditelji podmlatka u svim školama.

Prijemu u OŠ ‘Fran Koncelak’ Drnje prisustvovala je Štefica Petrović, predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Drnje, prijemu u PŠ Ivana Generalića u Hlebinama Stjepan Lončar, član Odbora GDCK Koprivnica, u OŠ Novigrad Podravski Sandra Levak Miklošić, predsjednica Općinskog društva Crvenog križa Novigrad Podravski, a u OŠ Koprivnički Bregi predsjednica Općinskog Crvenog križa Marijana Peroković.

U Područnim školama Sigetec i Peteranec prijemu je nazočio i načelnik općine Peteranec Ivan Derdić. Prijemi su predviđeni i u COOR Podravsko sunce, Osnovnoj školi Andrije Palmovića u Rasinji te u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, pa će tako do kraja školske godine svih 487 učenika prvih razreda postati najmlađi članovi velike obitelji Crvenog križa.

FOTO: Crveni križ Koprivnica

- Advertisement -

Najnovije objave