Subota, 30. rujna 2023.

[FOTO] Položeni vijenci i zapaljene svijeće u povodu obilježavanja Dana državnosti

Vijence i svijeće položila su izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MORH-a i MUP-a, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice

- Advertisement -

U povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, u ponedjeljak su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

Vijence i svijeće položila su izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MORH-a i MUP-a, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Delegaciju Grada Koprivnice činili su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te gradski vijećnici Mihaela Lončarek i Saša Cestar.

- Advertisement -
Mišel Jakšić
Foto: koprivnica.hr

– Nema većeg iskoraka za jedno društvo od neovisnosti, slobode i demokracije. Puno puta nažalost to najviše znamo cijeniti kad biva uzdrmano. Danas se prisječeno svih ljudi koji su dali svoje zdravlje i živote da bi imali slobodnu, demokratsku i neovisnu Republiku Hrvatsku i kad u obzir uzmemo šire okruženje i sve ružne slike koje gledamo diljem svijeta trebamo biti ponosni na sve ono što naša Hrvatska nosi u sebi. Ona je naš demokratski okvir koji trebamo sačuvati jer to dugujemo generacijama koje će doći, ali osobito onima koje su je stvarale – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te svima čestitao Dan državnosti.

Župan Darko Koren također je uputio prigodnu čestitku u povodu obilježavanja Dana državnosti.

– Ovo je jedan od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti. Formiranje i konstituiranje prvog Hrvatskog sabora je jedan od događaja koji su obilježili nastanak Hrvatske države. Iza toga su se događale stvari koje ne bi poželjeli nijednoj naciji. Ovo je prilika da se na skroman i simboličan način zahvalimo svima koji su se žrtvovali za Republiku Hrvatsku – kazao je župan Darko Koren te zahvalio svima koji su danas položili vijence i zapalili svijeće.

Darko Koren
Foto: koprivnica.hr

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti