Petak, 19. srpnja 2024.

FOTO Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i godišnjice početka operacije Orkan u Koprivnici položeni vijenci i zapaljene svijeće

U operaciji Orkan '91 koja je bila prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

U ponedjeljak su povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve iz Domovinskog rata.

 Polaganje vijenaca kod Križa života na koprivničkom groblju
Foto: koprivnica.hr

Izaslanstva područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, MORH-a i MUP-a, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, položila su vijence i zapalila svijeće kod Velikog križa na koprivničkom groblju Pri Svetom Duhu.

 Polaganje vijenaca kod Križa života na koprivničkom groblju
Foto: koprivnica.hr

Izaslanstvo Grada Koprivnice činili su gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

- Oglas -

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, njegov zamjenik Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek obišli su i grobove zaslužnih građana Grada Koprivnice Josipa Vargovića, obitelji Malančec, Đure Sudete, Đure Estera, Zlate Bartl, Paje Kanižaja, Pavla Gažija i dr. Krešimira Švarca.

Spomenik Hrvatskoj slobodi na koprivničkom Florijanskom trgu
Spomenik Hrvatskoj slobodi na koprivničkom Florijanskom trgu // Foto: koprivnica.hr

Također, kod Spomenika hrvatskoj slobodi na koprivničkom Florijanskom trgu povodom obilježavanja godišnjice početka operacije Orkan, blagdana Svih svetih i Dušnog dana, položen je vijenac te su zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale branitelje iz Domovinskog rata.

Polaganje vijenca kod spomenika Hrvatskoj slobodi na koprivničkom Florijanskom trgu
Foto: koprivnica.hr

Vijenac je položila delegacija Grada Koprivnice u kojoj su bili gradonačelnik Mišel Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž i predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, a svijeće je zapalila i delegacija Odbora za branitelje Grada Koprivnice.

U operaciji Orkan ’91 koja je bila prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Vodila se od 29. listopada 1991. do 3. siječnja 1992., kada je zbog potpisivanja Sarajevskog sporazuma morala biti prekinuta.

Ovom bitkom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije i spriječen je naum odsijecanja Slavonije.

Foto: Grad Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti