Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO Rajnski rizling Dalibora Jagića i ove godine ponio titulu gradonačelnikovog vina

Podsjetimo, ocjenjivanje vina u sklopu 15. izložbe vina podravskog kraja, održano je 29. travnja u Starigradu u kojem je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora

- Oglas -

U organizaciji udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u društvenom domu u Starigradu u petak je održana 15. izložba vina podravskog kraja.

Izložba vina podravskog kraja
Foto: Grad Koprivnica

Šampion izložbe je pinot bijeli proizvođača Tomice Blažeka, najbolji vinogradar hobist je Mario Habijanec, i to s pet zlata od pet dostavljenih uzoraka, dok je titulu gradonačelnikovog vina i ove godine ponio rajnski rizling Dalibora Jagića.

Velimir Briški, Ratimir Ljubić, Dalibor Jagić i Mišel Jakšić
Velimir Briški, Ratimir Ljubić, Dalibor Jagić i Mišel Jakšić // Foto: Grad Koprivnica

Čestitke na organizaciji manifestacije i prikupljenom velikom broju izložbenih vina okupljenim članovima udruge i mnogobrojnim gostima uputio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Oglas -

“Stvarno radite lijepi posao što se vidi iz godine u godinu u vašim rezultatima, a što je najvažnije vidi se na sve više mjesta diljem Hrvatske gdje se počinju prihvaćati naša koprivnička i podravska vina. Za to je trebalo puno vremena, ali i vašeg rada i odricanja”, rekao je gradonačelnik, a prenose službene gradske stranice.

Izložba vina podravskog kraja
Foto: Grad Koprivnica

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić uputivši svim vinarima zahvalu na odličnim i sve kvalitetnijim vinima koje iz godine u godinu prezentiraju na raznim izložbama diljem Hrvatske čime doprinose razvoju vinskog turizma u našem kraju.

Mišel Jakšić, Tomica Blažek i Ratimir Ljubić
Mišel Jakšić, Tomica Blažek i Ratimir Ljubić // Foto: Grad Koprivnica

Podsjetimo, ocjenjivanje vina u sklopu 15. izložbe vina podravskog kraja, održano je 29. travnja u Starigradu u kojem je sudjelovalo sedam certificiranih degustatora.

Ukupno su ocijenjena 123 uzorka vina, od čega 113 bijelih, osam crnih i dva ružičasta vina. Zastupljeno je bilo 15 bijelih, odnosno tri crne sorte grožđa.

Velimir Briški, Ratimir Ljubić, Mario Habijanec i Mišel Jakšić
Velimir Briški, Ratimir Ljubić, Mario Habijanec i Mišel Jakšić // Foto: Grad Koprivnica
Izložba vina podravskog kraja
Foto: Grad Koprivnica
Izložba vina podravskog kraja
Foto: Grad Koprivnica
Izložba vina podravskog kraja
Foto: Grad Koprivnica

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti