Četvrtak, 2. veljače 2023.

FOTO Sjajna atmosfera na Kukuričeku, koprivnička Umjetnička škola ima pobjedničku pjesmu

Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati i u sjajnim izvedbama dječjih zborova

Preporučujemo

U sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu u subotu je održan jubilarni, 20. po redu Dječji festival Kukuriček 2022. koji je nakon korone ponovno zasjao u punom sjaju te je okupio preko 400 djece.

Dječji festival Kukuriček održava se u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

I ove godine prijavilo se velik broj skladbi te je odabrano 16 pjesama iz cijele Hrvatske. Osim u sjajnim dječjim toaletama, mnogobrojna publika sinoć je mogla uživati i u sjajnim izvedbama dječjih zborova, stoji na službenim internetskim stranicama gradske uprave.

Okupljenima se na samom početku obratio  gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Udruge Kukurjek Davor Jendrašić.

– Želim vam svima dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka. Zahvalio bih se svim autorima, roditeljima i svim onima koji su pripremali djecu za nastupe. Posebna zahvala ide našem organizacijskom timu koji su još jedne godine organizirali svima nama drag Kukuriček. Želim vam svima ugodnu zabavu, a svima onima koji nastupaju želim također puno dobre zabave i sreće – rekao je uvodno gradonačelnik Janči.

– Posebno se zahvaljujem učiteljima, učiteljicama, odgojiteljicama iz vrtića, roditeljima, autorima i svima koji su uložili svoje vrijeme i trud u pripremu djece i pjesama za ovogodišnji festival. Ovom prilikom zahvaljujem se i svim sponzorima – rekao je, pak, Jendrašić.

Za dobru atmosferu i zabavu pobrinuo se i voditelj programa Jan Kerekeš.

Grand prix – pobjedničkom pjesmom festivala proglašena je pjesma Boje Umjetničke škole Fortunat Pintarić iz Koprivnice. Nagrada za najbolji tekst pripala je Gordani Evačić, nagrada za najbolji aranžman Maji Rogić, a nagrada za najbolju glazbu Vedranu Gorjupu.

Dječji zbor Dječjeg vrtića Maslačak osvojio je nagradu publike za pjesmu Poštar i pas. U kategoriji mladih zborova prvo mjesto osvojila je pjesma Slap Dječjeg zbora Glazbene škole Jan Vlašimski iz Virovitice, a u kategoriji starijih zborova pobjedu je odnijela pjesma Sve te zove Dječjeg zbora Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače. U kategoriji solista prvo mjesto osvojila je pjesma Moj svijet u izvedbi Korine Postružin.

Od domaćih izvođača nastupio je Dječji zbor Osnovne škole Đurđevac s pjesmom Đurđevačka škola i zbor Dječjeg vrtića Maslačak s pjesmom Poštar i pas.

Foto: Ivan Brkić (Glas Podravine)

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti