Četvrtak, 2. veljače 2023.

FOTO Tvrtka za primjer: koprivnički Bioter uselio u nove prostore i spreman je za novi poslovni uzlet

U Bioteru, čiji su osnivači i suvlasnici Petar Papac i Marko Potroško, trenutačno je 11 zaposlenih, a od toga je 10 inženjera agronomije, dok je jedan ekonomist

Preporučujemo

Koprivnička tvrtka Bioter osnovana je 2017. godine, a od 2019. godine je ovlašteno kontrolno tijelo Ministarstva poljoprivreda.

U Hrvatskoj je trenutačno ovlašteno 13 kontrolnih tijela, a od 6402 subjekata u sustavu ekološke proizvodnje tvrtka Bioter obavlja postupak stručne kontrole i certifikacije kod 1088 subjekata. Po tome su najveće kontrolno tijelo u Hrvatskoj.

Od oko 122.000 hektara pod ekološkom poljoprivredom u Hrvatskoj, Bioter kontrolira i certificira 32.000 hektara na više od 17.000 percela, što čini gotovo 27 posto ukupnog tržišta Hrvatske.

U Bioteru, čiji su osnivači i suvlasnici Petar Papac i Marko Potroško, trenutačno je 11 zaposlenih, a od toga je 10 inženjera agronomije, dok je jedan ekonomist.

Marko Potroško i Petar Papac, suvlasnici tvrtke Bioter iz Koprivnice
Marko Potroško i Petar Papac, suvlasnici tvrtke Bioter iz Koprivnice // Foto: Zvonimir Marlač

Radi na području cijele Hrvatske. Najveći broj klijenata nalazi se u Lici, u unutrašnjosti Dalmacije i u Slavoniji.

“Tvrtka Bioter, dakle, kontrolira certifikaciju ekološke proizvodnje. Obilaze se sve površine kod subjekata, bilo da su ekološki ili su u sustavu neekološke poljoprivrede. Obilaskom površina se utvrđuje jesu li subjekti koristili ili nisu koristili nedozvoljena sredstva. Kontrolira se njihova dokumentacija, ulazne i izlazne račune, evidenciju proizvodnje… Nakon provedene kontrole, ako su zadovoljene sve potrebe, tvrtka Bioter izdaje certifikat na osnovu kojeg oni svoje proizvode mogu prodavati kao ekološke. Na osnovi certifikata također dobivaju daleko veće poticaje od države koji im pomažu njihovom radu”, pojasnio nam je Potroško.

Današnji dan, 9. rujna, poseban je za ovu koprivničku tvrtku jer su uselili u nove poslovne prostore u zgradi Martinovki na prvom katu. Do sada su bili u najmu, a uz pomoć kredita sada su ostvarili i svoj san da imaju i vlastite prostore. I to moderne i prostrane, što će zasigurno svim zaposlenima omogućiti još kvalitetniji rad.

U Bioteru najavljuju i nova zapošljavanja pa pozivaju i ovim putem agronome, s područja Koprivnice posebno, da im se slobodno jave.

A kakvo bi to otvorenje bilo da nije upriličena i mala svečanost. Uz pjesmu i prigodne govore pune lijepih riječi za Bioter, ne sumnjamo da će ova koprivnička tvrtka sada napraviti još i veći iskorak u svom poslovanju.

Među ostalim, na otvorenju su bili dožupan Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić, Marcela Andreata-Koren, dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, predstavnici PORA-e i Ministarstva poljoprivrede.

Prigodne govore sa svečanosti otvorenja novih poslovnih prostora možete vidjeti u videu OVDJE, a nove urede OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti