Četvrtak, 8. prosinca 2022.

FOTO U Koprivnici se održava tradicionalni Dan narcisa u znak podrške oboljelima od raka dojke

Riječ je o javno-zdravstvenoj kampanji koja ima važnu ulogu u edukaciji i prevenciji, s ciljem ranog otkrivanja ove bolesti koja posebno pogađa žene

Preporučujemo

Ispred ulaza na koprivničku tržnicu u subotu prijepodne održava se tradicionalni Dan narcisa posvećen oboljelima od raka dojke.

Riječ je o javno-zdravstvenoj kampanji koja ima važnu ulogu u edukaciji i prevenciji, s ciljem ranog otkrivanja ove bolesti koja posebno pogađa žene.

U Koprivnici već tradicionalno ovu hvalevrijednu akciju organizira Udruga žena s bolestima dojke Nada.

Kupnjom narcisa i dobrovoljnim prilogom daljnjim aktivnostima koprivničke udruge pripomogli su uz brojne građane među ostalim i gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, kao i rukometašice Podravke Vegete s trenerom Goranom Mrđenom.

Predsjednica Udruge Nada Željka Zetović kazala je kako je Dan narcisa posvećen ženama koje su oboljele od raka dojke, a kroz simboliku ovog cvijeta budi se nova nada za ozdravljenje.

Rak dojke drugi je uzrok smrti žena u Hrvatskoj. Članice Udruge Nada građanima su održale edukacije o samopregledu dojki te dijelile edukativne materijale.

Na državnoj razni, obolijevanje i smrtnost od raka dojke i dalje su u porastu. Svake godine od njega oboli više od dvije i pol tisuće žena, dok ih više od tisuću umre.

Foto: Grad Koprivnica

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti