Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO U Muzeju Grada Đurđevca održana radionica u spomen Ivana Lackovića Croate

Okupljena djeca su naučila ponešto o Ivanu Lackoviću Croati, njegovom odrastanju, životu, likovnom stvaralaštvu i omiljenim slikarskim motivima

Preporučujemo

U Muzeju Grada Đurđevca ovog tjedna održana je radionica u spomen Ivana Lackovića Croate, a u sklopu obilježavanja 17. godišnjice smrti donatora i umjetnika.

Okupljena djeca su naučila ponešto o Ivanu Lackoviću Croati, njegovom odrastanju, životu, likovnom stvaralaštvu i omiljenim slikarskim motivima. Potom su prošetala oko utvrde Stari grad kako bi pogledala drveće, proučila njihov izgled i dobila ideje za crtanje s obzirom da je drveće vrlo čest motiv na Lackovićevim slikama. Tako su se sami okušali u vlastitom prikazu istih, a iz kreativnog djela radionice proizašle su vrlo zanimljive interpretacije drveća.

Na kraju radionice djeca su pozorno upijala sve o Donaciji Ivana Lackovića Croate te stalnom postavu u potkrovlju utvrde koji su razgledala. Najzanimljiviji dio izložene Donacije bile su slike koje ožive i pričaju svoju priču, odnosno proširena stvarnost određenih djela koja se mogu vidjeti putem tableta koji su odnedavno dostupni svim posjetiteljima.

Pozivamo i sve ostale zainteresirane da posjete Muzej Grada Đurđevca, razgledaju Donaciju Ivana Lackovića Croate i pogledaju umjetnička djela preko proširene stvarnosti te čuju ponešto više o autorima i izloženim djelima.

- Advertisement -

Najnovije objave