Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo

- Oglas -

U ponedjeljka je u Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj.

Učionica je uređena i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike.

Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo.

- Oglas -
Otvorenje Google učionice u OŠ Tužno
Foto: Varaždinska županija

“Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. Otvorili smo praktikum s prvim simulatorom vožnje u sklopu jedne srednje škole u Hrvatskoj, potom centar LORI s prvim simulatorom upravljanja zrakoplovom u Hrvatskoj i sada prvu Google učionicu u Hrvatskoj. Već to dovoljno govori o načinu na koji razvijamo obrazovni sustav Varaždinske županije, za koji također s ponosom možemo reći da je prvi u Hrvatskoj. Vodimo brigu o školama danas za zanimanja koja dolaze sutra. Vjerujem da će obrazovni programi, oprema i infrastruktura koju osiguravamo našim učenicima omogućiti da lakše savladavaju gradivo, stječu nova znanja i vještine, koje će im sutra biti od koristi u životu”, rekao je župan Anđelko Stričak te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Google učionica u OŠ Tužno
Foto: Varaždinska županija

Zahvaljujući ovom projektu, ostvareno je niz prednosti za učenike i učitelje, i to besplatni alati za učenje, uređivanje dokumenata, tablica i prezentacija u realnom vremenu, jednostavno upravljanje korisničkim računima i sadržajem, kao i sigurnost i privatnost podataka.

“Projekt je iznimno važan za naš kraj, školu, za Varaždinsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku jer dosad nije bilo ni jedne škole u našoj državi koju je Google odabrao i certificirao kao pokaznu školu. Naime, OŠ Tužno je Google sam odabrao za projekt, za što smo morali educirati naše djelatnike. Danas imamo 16 edukatora prve razine i osam edukatora druge razine. Hvala Županiji što nam je omogućila otvaranje ove učionice budućnosti, koja je dokaz koliko visoko kotira obrazovanje u Varaždinskoj županiji”, rekao je ravnatelj Osnovne škole Tužno Josip Puček.

Google učionica u OŠ Tužno
Foto: Varaždinska županija

Ovo je treća učionica budućnosti koja je otvorena u Varaždinskoj županiji, prva je bila u Srednjoj školi Ivanec, nakon toga u Ludbregu, a sad i u Osnovnoj školi Tužno.

Zadovoljstvo ulaganjem izrazio je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić.

- Oglas -
Otvorenje Google učionice u OŠ Tužno
Foto: Varaždinska županija

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti