5 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

FOTO-VIDEO I brojni Koprivničanci emotivno se oprostili od legendarnog Balaševića

U skladu sa željama obitelji, legendarni kantautor Đorđe Balašević pokopan je u nedjelju u krugu najuže obitelji u Novom Sadu. Od velikog kantautora opraštaju se i diljem Hrvatske pa tako i Podravine

Preporučujemo

U skladu sa željama obitelji, legendarni kantautor Đorđe Balašević pokopan je u nedjelju u krugu najuže obitelji.

Svi prilazi groblju u vrijeme pogreba bili su zatvoreni kako bi se spriječilo masovnije okupljanje. Tanjug izvještava da prema želji obitelji neće biti ni službene komemoracije za omiljenog pjevača. Sahranjen je na Novom groblju u Novom Sadu.

Njegovo tijelo su iz kapele ispratili tamburaši s pjesmom ‘Aco braco’, a zatim su nastavili s ‘Malom riđom’, dok su na samom grobnom mjestu odsvirali ‘Oliveru’ koju je posvetio voljenoj supruzi.

Olivera je u suzama stajala uz kćeri Jelenu i Jovanu i sina Aleksa. Na pogrebu su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković. Naime, obitelj Balašević je jedno vrijeme živjela i u Sloveniji.

U povodu Balaševićeve smrti, gradonačelnik je proglasio Dan žalosti na području grada Novog Sada.

Nakon sprovoda, Đoletovi obožavatelji su u suzama ostavljali emotivne poruke, cvijeće i svijeće na grobu.

Balašević je preminuo u petak u Novom Sadu u 68. godini života. Imao je, kako pišu srpski mediji, koronavirus i bio je u lošem stanju.

Od trenutka kada se saznalo da je panonski mornar preminuo diljem regije pa tako i u Hrvatskoj brojni Balaševićevi štovatelji okupili su se po svojim gradovima i pjesmom i upaljenom svijećom odali su mu počast.

U rodnom mjestu Balaševićeve majke Veronike Matilde Dolenec brojni poštovatelji njegove glazbe došli su u nedjelju popodne zapaliti lampaš i oprostiti se od velikog glazbenika. Kako je to izgledalo u Rasinji pogledajte OVDJE.

Od legendarnog kantautora oprostili su se u nedjelju navečer i brojni Koprivničanci. Okupili su se kod sata u samom središtu grada i emotivno, uz pjesmu i upaljene lampaše, pokazali koliko su ga cijenili. Baš onako kako je i Balašević zbog svojih korijena cijenio podravski kraj. Više o tome pročitajte OVDJE.

Video iz Koprivnice pogledajte OVDJE, a fotografije u nastavku… Foto: Luka Krušec / LuMedia

Najnovije objave