Četvrtak, 28. rujna 2023.

FOTO I Rasinja se oprostila od legendarnog kantautora Balaševića

Među njima je bilo i nekoliko Rasinjana koji su ga vjerno pratili na njegovim koncertima. Na svakome bi spomenuo Rasinju i poklonio barem jednu pjesmu, malome mjestu nadomak Koprivnice iz kojeg vuče korijene

- Advertisement -

Na poticaj nogometnog kluba i u Rasinji, rodnome mjestu Balaševićeve majke Veronike Matilde Dolenec brojni poštovatelji njegove glazbe došli su zapaliti lampaš i oprostiti se od velikog glazbenika.

Među njima je bilo i nekoliko Rasinjana koji su ga vjerno pratili na njegovim koncertima. Na svakome bi spomenuo Rasinju i poklonio barem jednu pjesmu, malome mjestu nadomak Koprivnice iz kojeg vuče korijene.

Svaki koncert u Podravini iskoristio bi i za posjet Rasinji. Iako kuća njegove majke više ne postoji, rado bi Đole, što je često i sam isticao, prošao starim stazama.

- Advertisement -

Rasinju je opjevao i u ovim stihovima: “Dal se još uvek hlad kruni kao zad, oko Rasinje, Da li krajem svibnja usplahiri ribnjak ko kad mlad lopoč nagrne. Dal se iko seti kad dodju Svi sveti da bršljane razgrne, Il to samo geni, spaseni u meni, sanjaju svoj san.”

Đorđe Balašević (11.5.1953. – 19.02.2021.)

Tekst i foto: Leonarda Gregur i Melita Kelrajter

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti