Subota, 22. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Osnovna škola Gola dobila novo vrhunsko sportsko igralište

Sportsko igralište je u potpunosti rekonstruirano i obnovljeno, a vrijednost investicije je 147.000 eura pri čemu su sredstva osigurali Općina Gola i Koprivničko-križevačka županija

- Oglas -

U sklopu proslave Dana Općine Gola u ponedjeljak je službeno otvoreno novo školsko sportsko igralište.

Prigodnim rezanjem vrpce otvorili su ga koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, ravnateljica Osnovne škola Gola Violeta Pranjić i djevojčica Adela iz folklorne skupine, koja je oduševila prisutne svojim plesom. Posvetio ga je župnik Branko Sajković.

Novo sportsko igralište u Goli otvoreno je prigodnim rezanjem vrpce
Novo sportsko igralište u Goli otvoreno je prigodnim rezanjem vrpce // Foto: Zvonimir Markač

Sportsko igralište je u potpunosti rekonstruirano i obnovljeno, a vrijednost investicije je 147.000 eura pri čemu su sredstva osigurali Općina Gola u 60-postotnom iznosu i ostalo Koprivničko-križevačka županija.

- Oglas -

Projektom je unaprijeđena sportska infrastruktura koja će pomoći ne samo školarcima u kvalitetnijem izvođenju nastave, već će se potaknuti i popularizacija sporta u lokalnoj zajednici. Podsjetimo, Gola otprije ima jednu od najboljih sportskih dvorana na području županije, a ovim igralištem je napravljen još jedan veliki korak naprijed u popularizaciji sporta i zdravog načina života.

Što se tiče konkretnih radova, postojeće igralište je asfaltirano te je na taj sloj stavljen višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume, za vanjske multifunkcionalne sportske terene.

Postavljena su i dvije konstrukcije za košarku, izrađena je atletska staza, a kao produžetak jedne strane staze je izveden teren prilagođen skoku u dalj – bazen s pijeskom. Vježbalište je izgrađeno sa strane kraj rukometnog igrališta i atletske staze te se sastoji od nekoliko sprava, a ukupna površina igrališta je 2153 metara kvadratnih.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren
Koprivničko-križevački župan Darko Koren // Foto: Zvonimir Markač

Župan Darko Koren je istaknuo važnost razvijanja sportskog duha od najranije dobi za što su potrebni i infrastrukturni uvjeti, a tome Koprivničko-križevačka županija brojnim projektima pridaje veliku pozornost.

Sportske aktivnosti treba poticati od malih nogu, a tijela javne vlasti, odnosno lokalna i regionalna vlast mogu zajedničkim snagama učiniti mnogo kako bi uvjeti za sve bili što kvalitetniji što pokazuje i zajednički projekt u Goli, poručio je župan te poželio mnogo veselja i sportskih uspjeha svima koji će koristiti igralište. Video možete pogledati OVDJE.

- Oglas -
Školarci s balonima
Školarci s balonima // Foto: Zvonimir Markač

Zadovoljstvo što je ovaj projekt kvalitetno realiziran izrazila je i ravnateljica škole Violeta Pranjić koja je uz zahvalu Županiji i Općini naglasila kako je u školi pokrenuta i Mala škola rukometa u suradnji sa Županijskim rukometnim savezom te da vjeruje kako će igralište biti od velike koristi i motivacije učenicima da što zdravije i aktivnije žive.

Prigodnim riječima se obratio i načelnik Stjepan Milinković koji je poručio kako Općina Gola uvelike razmišlja i djeluje u svim segmentima koji se tiču mladih, od sporta i rekreacije pa sve do najboljih uvjeta u školskom sustavu. Zahvalio je i Županiji na podršci u realizaciji projekta te dodao kako će igralište koristiti i brojni rekreativci i sportski klubovi s područja općine. Video možete pogledati OVDJE.

Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola
Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola // Foto: Zvonimir Markač

Svečanosti su, uz školarce i učitelje, prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, pročelnica Ana Mušlek, vijećnice i vijećnici Županijske skupštine, načelnici općina i vijećnici Općinskog vijeća Gola, ravnatelji županijskih zdravstvenih i javnih ustanova te Regionalne razvojne agencije PORA, predstavnici županijske Turističke zajednice i turističkih zajednica s područja županije, general Mladen Markač, načelnica susjednog mađarskog Gyékényesa te brojni drugi gosti i uzvanici.

Otvorenje sportskog igrališta završilo je puštanjem u zrak 30 balona u znak 30 godina Općina Gola, kao i vježbanjem školaraca. Video možete pogledati OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti