Subota, 22. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Sajmom udruga, paprikašom i palačinkama u središnjem parku u Legradu slavi se Dan Općine

Program se nastavlja sutra, u nedjelju, svetom misom i susretom oldtimera na Šoderici. Idućeg tjedna počinje Legrad film festival, a bit će tu prostora i za još sporta, kao i svirke

- Oglas -

Proslava Dana Općine Legrad nastavila se i u subotu, i to prijepodnevnim tradicionalnim ribolovnim natjecanjem Leskov prut, u kojem se natjecalo sedam ekipa, odnosno parova.

U popodnevnim satima druženje je nastavljeno u parku gdje je od 12 sati krenuo sajam udruga s područja općine Legrad. Pekla se dravska riba, spremao se lovački paprikaš, ali su se pekle i palačinke i vafli, a kušati su se mogli i kolači koje su pripremile vrijedne članice udruga.

Također, za najmlađe je u parku Presvetog Trojstva u centru Legrada bio pripremljen i napuhanac.

- Oglas -
Dan Općine Legrad
Foto: Krešo Puklavec

– Lovci kuhaju paprikaš, ribiči peku ribe, nogometaši languše, KUD Zrin je pripremio zanimljive igre i peče palačinke, a održana je i prezentacija projekta revitalizacije ušća Mura u Dravu, gdje bi se trebao revitalizirati jedan kanal kojim bi u Halaš Čardu vratili vodu – ispričao nam je ukratko načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Udruga žena Legrad na svom štandu organizira buvljak s rukotvorinama i second hand odjećom, a kod njih se mogu kušati i kolači.

– Udruga žena Legrad postoji od 1951., i dalje održavamo naše običaje, predstavljamo domaću hranu, naše kolače, a povodom Dana općine to sve i prezentiramo. Primamo dobrovoljne priloge, uz kolače imamo i domaće rezance i obično nam sve ‘prođe’ – rekla je Branka Habek, predsjednica Udruge žena.

Branka Habek
Branka Habek // Foto: Krešo Puklavec

Aktivnosti traju sve do 17.30 sati, kada na Fizešu počinje prvenstvena nogometna utakmica. Program se nastavlja sutra, u nedjelju, svetom misom i susretom oldtimera na Šoderici. Idućeg tjedna počinje Legrad film festival, a bit će tu prostora i za još sporta, kao i svirke.

U Velikom Otoku ispred vatrogasnog doma u subotu, 8. lipnja, nastupit će KUD Zrin Legrad, a koncert će održati i Slavonia Bend.

- Oglas -

FOTO-VIDEO: Krešo Puklavec

FOTO-VIDEO Svečanom sjednicom u Zablatju obilježen Dan Općine Legrad

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti