Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO-VIDEO Županijski Zavod za javno zdravstvo svečano obilježio 30 godina uspješnog djelovanja

Na novoj smo adresi već 13. godinu, gdje smo razvijali sve naše djelatnosti na dobrobit svih građana ove županije, rekla je ravnateljica dr. Draženka Vadla, dodavši kako smo prošle godine napokon izašli iz razdoblja pandemijskih uvjeta, što je omogućilo ciklus novih programa

- Oglas -

Jubilarnih 30 godina obilježeno je danas, u srijedu, prigodnom svečanošću u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije na Trgu dr. Tomislava Bardeka u Koprivnici.

Središnja je to zdravstvena institucija javnog zdravstva u Hrvatskoj čija je temeljna misija omogućiti jasno i učinkovito prepoznavanje aktualnih javnozdravstvenih potreba populacije i anticipaciju budućih trendova te osigurati preduvjete za učinkovito upravljanje istima, s osnovnim ciljem da se očuva i unaprijedi zdravlje populacije.

Svečanost je okupila brojne uzvanike, dužnosnike, sadašnje i bivše djelatnike, ravnatelje i predstavnike županijskih ustanova i agencija te prijatelje i partnere ove važne županijske zdravstvene ustanove. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su joj župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek i Maja Blažek.

- Oglas -

Ravnateljica županijskog Zavoda dr. Draženka Vadla , koja je na čelu ustanove već 18 godina te je u tom periodu sa suradnicima i uz pomoć osnivača – Koprivničko-križevačke županije gradila uspješnu priču ustanove promicanjem zdravlja te pružanjem preventivne zdravstvene usluge stanovnicima Koprivničko-križevačke županije, osvrnula se na 30 godina uspješnog djelovanja.

– Zavod je uspješno odgovorio na sve javno-zdravstvene izazove koji su bili pred nama u ovih 30 godina. U tom smo razdoblju zaključili veliki investicijski ciklus preseljenjem i adaptacijom ove zgrade i prostora u kojima smo već 13 godina.  Svih ovih godina razvijali smo sve naše djelatnosti na dobrobit svih građana naše županije. Prošla godina bila je prva godina nakon pandemije koronavirusa i tada smo počeli s provođenjem novih programa kojima nastojimo još više osvijestiti potrebu prevencija, edukacija i svih ostalih aktivnosti vezanih za zdravstvenu dobrobit stanovništva. Hvala svim suradnicima, partnerima, a posebno našem osnivaču – Županiji koja nas prati u svim potrebama – rekla je ravnateljica Draženka Vadla.

dr.sc. Draženka Vadla, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije
dr.sc. Draženka Vadla, dr.med., ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije // Foto: Krešo Puklavec

Čestitku je uputila i pročelnica Melita Ivančić, ujedno i predsjednica upravnog vijeća županijskog Zavoda, koja je naglasila požrtvovnost i profesionalnost zaposlenika koji su i u vrijeme najveće covid krize pokazali da se uspješno mogu nositi sa svim izazovima.

– Bez vašeg predanog rada i angažmana ovi zidovi i prostori zgrade te sva infrastruktura koja je osigurana za rad, ne bi imali nikakvog smisla, jer vi ste stup i nositelj svih aktivnosti u ovoj ustanovi. Zaslužni za sve uspjehe i rezultate i stoga vam od srca čestitam ovu veliku obljetnicu sa željom da i u razdoblju pred vama budete jednako profesionalni i učinkoviti“, kazala je predsjednica upravnog vijeća Melita Ivančić.

Lijepim željama se priključila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž.

- Oglas -

– Hvala vam za sve aktivnosti koje provodite uz preventivne programe i svjesnosti potrebe preventivnih pregleda vezane uz različite bolesti. Čestitam vam rođendan i želim vam još puno aktivnosti i suradnji u budućnosti – kazala je Ksenija Ostriž.

Župan Koren naglasio je kako je Zavod uređenjem zgrade stare interne doživio ekspanziju u prostornom, kadrovskom i organizacijskom obliku te dodao kako ustanova zahvaljujući što djeluje i na tržištu može generirati sredstva koja ulaže u svoje razvojne projekte.

– Vi ste uistinu sjajna zvijezda na našem županijskom zdravstvenom nebu na koju smo jako ponosni. Izuzetno dobro funkcionirate i ovo je prilika da zahvalimo svim prijašnjim i sadašnjim djelatnicima koji su doprinijeli što je Zavod danas na ovoj visokoj kvalitativnoj razini. Hvala i ravnateljici koja je svih ovih godina pokazala kako liderski vodi sustav za što smo je uostalom i nagradili županijskim priznanjem te smo razvili jedan odnos koji je prožet poštovanjem. Kada se malo osvrnemo, nevjerojatno je koliko je u zadnjem desetljeću uloženo u zdravstveni sustav, sigurno više od 15 milijuna eura. Osigurali smo sustav zdravstva na visokoj razini  primjerenoj razini koja pruža kvalitetnu skrb našem stanovništvu – rekao je koprivničko-križevački župan Koren i dodao:

– Činjenica je da se današnja ustanova razvila iz jednog malog zavoda koji je djelovao u skučenom prostoru kakvog se na svu sreću ili nečiju žalost sjećam, tako da je uređenjem stare interne u krugu naše bolnice doista doživio jednu ekspanziju, kako u prostornom, tako i kadrovskom i organizajcijskom obliku. Zavodi za javno zdravstvo jedan dio svog poslovanja temelje na činjenici da djeluju i tržišno, što je u neku ruku i prednost, jer tada imate mogućnost zarađivanja novaca za neke razvojne programe, ali je ujedno i rizik, kao što je i svako tržište rizik – zaključio je župan Darko Koren i i čestitao veliku obljetnicu Zavoda.

Koliko se toga promijenilo od usnutka do danas rekao je prvi predsjednik upravnog odbora županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zdravko Mikotić.

– Kako je to tada izgledalo? Sasvim drugačije nego danas. To je ipak bio početak. Iako smo tada naišli na zdrave temelje i u tadašnjim je uvjetima pod prvim ravnateljem, dr. Tothom, funkcioniralo sve jako dobro, i u tadašnjoj situaciji, uz ustroj države i slično – rekao je Mikotić.

Pokraj pozdravnih govora, na svečanosti je prikazan i film koji prikazuje presjek djelovanja Zavoda za javno zdravstvo uz izložbu pisanog djela, dokumenata i brošura koji je izdala sama ustanova.

Na kraju svečanosti dodijeljene su i zahvalnice i buketi cvijeća zaslužnim zaposlenicama – Anici Krvar i Zlati Sabolović koje su primile zahvalnice za 30 godina predanog rada u Zavodu, dok su dr. Vlatka Janeš-Poje i dr. Vesna Dulikravić prigodno nagrađene za predan rad na unaprjeđenju i razvoju mikrobiološke djelatnosti. Fotografije bivših ravnatelja Zavoda primili su dr. Maja Toth Mršić, kćerka dr. Drage Totha koji je bio prvi ravnatelj ustanove te dr. Mladen Brezovec koji je Zavod vodio od 1996. do 2006. godine. Prigodan poklon uručen je i ravnateljici dr. Draženki Vadla koja ustanovu vodi od 2006 godine.

Program su nastupima uveličale polaznice Umjetničke škole Fortunat Pintarić, a svečanost je zaključena slavljeničkim rezanjem torte.

Dodajmo i da Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije povodom svog jubilarnog rođendana organizira Tjedan otvorenih vrata u kojem su građanima dostupna medicinska testiranja te stručne edukacije i predavanja. Detaljan program pogledajte OVDJE.

Foto i video: Krešo Puklavec

*Ovaj sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti