Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Galovićeva jesen za najmlađe: u koprivničkoj knjižnici održat će se zanimljive radionice

Festival 'Mali Galović' održat će se od 28. do 29. listopada, a naglasak u programu je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti

Preporučujemo

Koprivnička knjižnica i čitaonica Fran Galović i ove će se godine uključiti u festival književnosti ‘Galovićeva jesen’ s programima za najmlađe, djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Festival ‘Mali Galović’ održat će se od 28. do 29. listopada, a naglasak u ovom programu je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti pa će se i programi održati u vidu radionica.

Voditeljice radionica bit će ilustratorica Smiljana Čoh te Nikolina Manojlović Vračar, također ilustratorica i spisateljica za djecu.

Radionica ‘Pjesma i priča u bojama’ koja je namijenjena za djecu od 6 do 9 godina održat će se u Makerspaceu na prvom katu knjižnice u četvrtak, 28. listopada, u 18 sati, a voditeljica je Smiljana Čoh.

Smiljana Čoh završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu – studij animiranog filma. Radila je ilustracije za brojne dječje časopise, samostalno izlagala u Hrvatskoj i Bruxellesu te sudjelovala u brojnim zajedničkim izložbama. Ilustrirala je brojne slikovnice u inozemstvu i u Hrvatskoj. Vodi brojne radionice za djecu u Mirabila Atelieru i širom Hrvatske s ciljem da se prošire horizonti, da se pomakne od očekivanog, pronađe lijepo u ‘običnom’, potakne znatiželja za istraživanjem u stvaranju te da se pokaže djeci da su njihove ideje važne.

“Naši najmlađi sugrađani moći će uživati u radionici u kojoj će Smiljana povezati mašti, kreativnost, boje i Galovićevu poeziju”, istaknuli su iz koprivničke knjižnice.

Druga radionica ‘Lov na glagole’ a djecu polaznike nižih razreda osnovne škole (od 7 do 10 godina) održat će se u petak, 29. listopada, s početkom u 18 sati na Stručno-znanstvenom odjelu knjižnice.

Voditeljica druge radionice bit će Nikolina Manojlović Vračar koja je diplomirala slikarstvo na nastavničkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti.

Nikolina veliki dio vremena posvećuje radu za djecu i s djecom, na različitim poljima umjetničkog stvaralaštva. Ilustrirala je brojne slikovnice i knjige za djecu te je i sama autorica slikovnica i zbirki poezije. Zbirka pjesama ‘Što sve – ilustrirana enciklopedija glagola’, koju će predstaviti u radionici, uvrštena je u najljepše knjige tiskane u Hrvatskoj u 2018.

Također, Nikolina je dobitnica pohvale nagrade Grigor Vitez za ilustracije, a u 2021. njezine ilustracije izložene su na međunarodnom bijenalu ilustracije u Bratislavi. U radionici ‘Lov na glagole’ pokazat će djeci kako se glagoli mogu ilustrirati i kako i oni mogu biti zabavni.

“Pozivamo djecu da nam se pridruže u zabavnim radionicama, a zbog ograničenog broja posjetitelja i pridržavanja epidemioloških mjera za sudjelovanje je potrebna prijava na dječjem odjelu”, ističu iz knjižnice.

Prijave na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (105) traju do srijede, 27. listopada.

- Advertisement -

Najnovije objave