Četvrtak, 6. listopada 2022.

Genijalka Ema Donev (14) ušla u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika

Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara

Preporučujemo

Emi Donev (14) iz Ivanić Grada ostvarila se najveća želja te je ušla u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge.

Rezultati na Facebooku su bili 89.000 lajkova za Emu i 83.000 lajkova za drugoplasiranog Abela iz Amerike.

Na YouTubeu Ema ima 69.000 lajkova, dok Abel ima 71.000, a da je Ema finalistica ovog prestižnog natjecanja mladih znanstvenika potvrđeno je i na službenoj stranici natjecanja, na kojoj je označena s ‘top in popular vote, donosi Index.hr.

Podsjetimo, Ema je jedina učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu nagradu Breakthrough Junior Challenge. Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Natječu se srednjoškolci od 13 do 18 godina, a jedan od zadataka je i prijaviti video u kojem objašnjavaju teorijski koncept iz područja znanosti, fizike ili matematike. Ako pobijedi, Ema će osvojiti stipendiju za željeni fakultet u iznosu 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti 100.000 dolara.

Pobjednica ili pobjednik će odabrati i učitelja koji ga je inspirirao te potaknuo interes za znanost, a učitelj će biti nagrađen s čak 50.000 dolara.

U finalu koje će se održati u San Franciscu, poznati svjetski znanstvenici odabrat će – pobjednicu ili pobjednika.

- Advertisement -

Najnovije objave