Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Glavna tema Renesansnog festivala ove će godine biti lakrdijaštvo. Dolaze zabavljači i žongleri iz cijele ‘srednjovjekovne’ Europe

Na 100-tinjak štandova trgovci, obrtnici i stari zanati i ove će godine izrađivati i prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek

- Oglas -

Povijesni megaspektakl Renesansni festival, najbolja turistička manifestacija Hrvatske i jedna od najvećih tog tipa u Europi, ove će se godine održati na gradskim bedemima u Koprivnici od 22. do 25. kolovoza.

Kao i svake godine do sada, program će biti baziran na jedinstvenim i inovativnim sadržajima, a ne na koncertima estradnih zvijezda.

Svakako veseli da je osmišljena nova glavna tema Renesansnog festivala koja će ove godine biti lakrdijaštvo, a koju će uprizoriti zabavljači i žongleri iz cijele ‘srednjovjekovne’ Europe te zasigurno na gradske bedeme ponovno privući desetke tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i Europe.

- Oglas -

Organizator festivala je Turistička zajednica grada Koprivnice, a ni ove godine kvalitetnog i originalnog sadržaja neće nedostajati.

“U ovim bremenitim vremenima smijeh je itekako potreban, naročito ako nije iniciran suvremenim medijima ili društvenim mrežama već na zaboravljen i originalan način kako se to radilo u dalekoj prošlosti”, istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

Na 100-tinjak štandova trgovci, obrtnici i stari zanati i ove će godine izrađivati i prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek.

Također, potrebno je napomenuti kako će i ove godine naglasak festivala biti na ekološkom pristupu, jer Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama.

- Oglas -

Podsjetimo, manifestacija je najveći spektakl ‘živih slika’ iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima te će kao i do sada, većina sadržaja bit će vezana uz 15. i 16. stoljeće.

A kako je to izgledalo prošle godine na koprivničkim bedemima pogledajte u nastavku…

(klik na naslov, desni klik na mišu i otvori poveznicu u novoj kartici)

FOTO Završnica je ovogodišnjeg Renesansnog festivala, koprivnički bedemi puni su posjetitelja

FOTO-VIDEO Noćni napad na Koprivnicu oduševio brojne posjetitelje Renesansnog festivala

FOTO-VIDEO Na koprivničkim bedemima počeo Renesansni festival, povijesni mega spektakl

Foto: Ilustracija / Luka Krušec / LuMedia

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti